Avisar de contenido inadecuado

De zoetste desserts met de wijnen

{
}

 TAGS:undefined

 

Na een goede maaltijd zijn nagerechten met wijn over het algemeen een goede optie om in het weekend van een samenzijn met vrienden te genieten. Of, als je van zoetigheden houdt, dan kan het op elke willekeurige dag. Daarom delen wij vandaag twee recepten van desserts, gemaakt met een beetje wijn, die je zeker lekker gaat vinden. 

Peren in wijn met Natilla

Dit recept is een van de opties en het is te bereiden in ongeveer 1 uur. Het recept is ideaal voor 3 personen en heeft een medium niveau qua moeilijkheid.

Ingrediënten

  • 3 peren
  • 750 ml rode wijn
  • De schil van een citroen
  • De schil van een sinaasappel
  • Kaneel
  • 200 gram suiker

Voor de natilla

  • 750 ml melk
  • 3 eierdooiers
  • 3 eetlepels suiker
  • De schil van een citroen
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze

  1. Begin met de bereiding van de peren in de wijn. Verwarm de wijn in een pan en voeg de suiker toe zodat het kan oplossen. Voeg daarna een beetje kaneel en de schillen van de sinaasappel en de citroen toe.
  2. Schil de peren en stop ze in de pan om alle ingrediënten te koken op een laag vuurtje gedurende 45 minuten.
  3. Voor de natilla stop je de melk, citroenschil, twee eetlepels suiker en het vanillestokje in een pan en deze plaats je op een hoog vuurtje totdat het kookt.
  4. Klop twee eierdooiers, de maïzena en een eetlepel suiker. Wanneer de melk kookt, voeg je het langzaam toe aan het mengsel met de eierdooiers en blijf roeren. Wanneer alles gemengd is, giet het geheel dan in de pan waar de melk in zat. Plaats deze op een laag vuurtje en blijf continu roeren totdat het mengsel verdikt. Giet dit mengsel door een vergiet.
  5. Om te serveren giet je de natilla in een schaaltje en plaats je daar bovenop de peren. 

Chocoladetaart en rode wijn

Er is niets beters dan ´s middags, na een lange en zware werkdag, te genieten van een stukje taart en een goed glas wijn. Bereid nu jouw eigen taart in anderhalf uur en geniet!

Ingrediënten

  • 180 ml rode wijn
  • 180 gram suiker
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 180 gram boter
  • 120 gram bloem
  • 2 theelepels gist
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 theelepel boter

Bereidingswijze

  1. Vet de bakvorm in met een eetlepel boter. Verwarm in een kleine pan de wijn met het cacaopoeder en de suiker. Meng dit en haal het van het vuur om het te bewaren
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden. Scheid het eiwit en de eierdooiers. Klop het eiwit op tot een schuimige mousse met behulp van een mixer.
  3. Meng het eiwit met de maïzena in een kom en voeg hieraan het mengsel van wijn, cacaopoeder en suiker toe. Verwarm het geheel totdat het kookt en laat het daarna indikken.
  4. Scheid 150 ml van deze mix voor het glazuur. Voeg aan de rest van het mengsel de bloem en gist toe en meng het met het eiwit. Giet het geheel in de ingevette bakvorm en zet het voor 40 minuten in de oven.
  5. Haal het uit de oven en glazuur het met de 150 ml van het mengsel dat je eerder apart gehouden hebt.

En om iets lekkers te drinken bij deze desserts, hebben wij ook vandaag enkele aanbevelingen voor je. We zijn er zeker van dat de desserts hiermee nog beter zullen smaken!

 

 

 TAGS:Marina EspumanteMarina Espumante

Marina Espumante

 

 

 TAGS:Aviva Pink GoldAviva Pink Gold

Aviva Pink Gold

 

{
}
{
}

Deja tu comentario De zoetste desserts met de wijnen

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre