Avisar de contenido inadecuado

Wijnen van Duitsland

{
}

 TAGS:Wordt herhaald over en dat de wijn in de wereld alleen mogelijk is in landen die behoren tot breedtegraden 30 en 50 noorden en het zuiden halfrondSpanjeItalië, de VS, ArgentiniëZuid-Afrika, samen met de meest gerenommeerde producenten van druiven, vallen binnen deze denkbeeldige strook die scheiden van de heetste en de koudste delen van de hele wereld.Echter, zoals in alle lagen van het leven, er zijn uitzonderingen. Duitsland, onder andere landen zoals Engeland en delen van Canada, de meest noordelijke van alle, slaagt erin om met succes gebruik maken van de vrieskou van het noorden.

Als gevolg van de extreme geografische ligging, met een lage jaargemiddelde temperaturen en gemiddeld aantal uren van zonneschijn lager dan normaal, deze wijngaarden bieden druiven van intense zuurgraad, moeilijk om te rijpen. Zo Duitse wijnen worden geproduceerd met het onderhouden van een lichte zoetheid, suiker compenseert brandend maagzuur en geeft meer body aan de drank. Zozeer zelfs, dat in plaats van gecategoriseerd door de geografie, zoals in Frankrijk of Italië, de wijnen hier worden onderscheiden door de mate van suiker in de druiven voordat ze gefermenteerd, behalve dat vooral bekend om hun witte labels Riesling druif. Voor experts zelfs Duitse wijnen tonen elegantie en daarom zijn de moeite waard in de markt meer dan enige andere fles van dezelfde stijl.

In Duitsland worden de wijnen onderverdeeld in twee categorieën:

  • De eerste is de tafelwijn, waaronder Tafelwein letterlijk "tafelwijn" en Landwein, wijnland.
  • De tweede omvat kwaliteitswijnen, genaamd Qualitätswein bestimmter Anbaugebiete, QbA (kwaliteit wijn uit een bepaalde streek) met predikaat, Qualitätswein mit Prädikat, wat wijst op een wijn met speciale predikaten en waarvan de druiven afkomstig zijn uit een bepaalde wijk.

Echter, een van de laatste is de niveau van de suiker die de stijl van de gemaakte wijn bepaalt. Deze zijn:

  • Kabinett, waarin lichte wijnen van de zuurgraad en fruit is gemarkeerd .
  • Spätlese betekent dat de druiven werden geoogst in de late en daarom dragen een hoge concentratie van suiker.
  • Auslese, waarbij de trossen op gerijpt geoogst worden, met een hogere concentratie van suiker
  • Beerenauslese, dat is een wijn geproduceerd met druiven op gerijpt aangetast door de schimmel Botrytis cinerea, met een hoog suikergehalte en het karakteristieke aroma van edele rotting.
{
}

Deja tu comentario Wijnen van Duitsland

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre