Avisar de contenido inadecuado

Wijnen uit Zuid Afrika

{
}

 TAGS:undefinedDe eerste wijnproductie in Zuid Afrika was in februari 1659. Het begin was zeker niet makkelijk voor de Nederlandse kolonisten die nauwelijks kennis hadden van het verbouwen van wijn. Tussen 1680 en 1690 kwam die nodige kennis uiteindelijk met een groep Franse vluchtelingen, de Hugonoten, die de traditie van Franse wijnmakerij met zich mee brachten. Deze Hugonoten moesten zich wel leren aanpassen aan de specifieke condities in de regio. De grote verschillen in het klimaat en de gronden van de Kaap was het eerste obstakel wat ze moesten overkomen. Verder was er nog het probleem dat er geen export markt voor Zuid Afrikaanse wijnen bestond, dit probleem loste uiteindelijk zichzelf op. De Britse overname in de eerste helft van de 19e eeuw opende de weg naar de belangrijkste markt voor de Zuid Afrikaanse wijnen: Engeland. 

Vervolgens waren er veel klimaat schommelingen en economische en politieke veranderingen, zo kwam er ook phylloxera (bladluis). Maar in deze eeuw is de Zuid Afrikaanse wijn industrie ook doorontwikkeld waardoor de kwaliteit van de Zuid Afrikaanse wijnen dusdanig steeg dat ze ook een aantal van de meest bekende wijnen ter wereld begonnen te produceren.

Zuid Afrikaanse wijn variëteiten

In Zuid Afrika vinden we een aantal van de meest voorkomende druifsoorten ter wereld zoals Chardonnay, Gewürztraminer, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Semillon, Ugni Blanc, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz en andere minder bekende soorten die bijvoorbeeld gecreëerd zijn in de regio. De meer zeldzame variëteiten:

Wit:

Cape Riesling, is één van de beste soorten gemaakt in Zuid Afrika, vergeleken met de Franse Crouchen Blanc, Chenel, is het een lokale kruising tussen Chenin Blanc en Ugni Blanc. Chenin Blanc, beter bekend als Steen, geeft de wijn een frisse, fruitige smaak en zorgt ervoor dat hij makkelijk te drinken is. Clairette Blanche is één van de favoriete soorten van Zuid Afrikaanse producenten. Deze druif geeft de wijn een laag alcohol gehalte en een lage zuurgraad. Ondanks dat hij weinig word gebruikt om cépages wijnen mee te maken is hij vaak een essentieel bestandsdeel voor vele wijnen. Dan is er ook nog Bukettraube, oorspronkelijk uit Duitsland, Colombard, Emerald Riesling, Muscat uit Alexandrië (ook wel Hanepoot genoemd), Muscadel, Palomino, Rhijn Riesling.

Rood:

Cinsaut is een veelzijdige soort die vroeger bekend stond onder de naam Hermitage, maar die vandaag de daag steeds meer terrein wint. Pinotage is een lokale kruising tussen Pinot Noir en Cinsaut (Hermitage). Deze kruising zorgt voor een fruitige wijn met een volle body die nog 2 a 3 jaar nodig heft om volledig te ontwikkelen.
Souzao komt oorspronkelijk uit Portugal en geeft wijn een uitstekende kleur. Andere variëteiten zoals de Gamay Noir, Red Muscadel, Red Barocca en de Zinfandel komen ook voor in Zuid Afrikaanse wijnen.

 TAGS:Diemersfontein Pinotage 2013Diemersfontein Pinotage 2013

Diemersfontein Pinotage 2013

 

 

 TAGS:Buitenverwachting Chardonnay 2013Buitenverwachting Chardonnay 2013

Buitenverwachting Chardonnay 2013

 

 

{
}

Deja tu comentario Wijnen uit Zuid Afrika

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre