Avisar de contenido inadecuado

Welke wijnen moeten gekoeld worden en hoe?

{
}

 TAGS:undefined

 

Iedere liefhebber van wijn weet dat iedere soort zijn eigen ideale serveertemperatuur heeft. Sommigen moeten op kamertemperatuur gedronken worden en een te lage of een te hoge schenktemperatuur kan de indruk van een wijn bederven.

Zo smaken bijvoorbeeld de meeste jonge witte wijnen of rosé´s beter als ze koud gedronken worden. De zwaardere wijnen kunnen echter hun aroma´s en smaak verliezen als ze te koud gedronken worden.

Ondanks dat we reeds weten dat bijvoorbeeld rode wijnen niet koud geserveerd dienen te worden, betekend dit niet dat deze warm genuttigd moeten worden. Vaak wordt „kamertemperatuur“ verkeerd geïnterpreteerd met als gevolg dat de wijnen niet op de ideale temperatuur geserveerd worden. Dit nadeel wordt bijna altijd opgelost als we over een wijnkelder beschikken met een goede opslagtemperatuur. Aangezien niet iedereen dit geluk heeft drinkt men uiteindelijk de rode wijn vaak te warm (tijdens de zomer of in huizen met verwarming).

Een goede oplossing is om ze even in de koelkast te leggen en van tijd tot tijd de temperatuur te controleren met een wijntermometer. In het geval van rode “reserva” wijnen is het het beste om ze in een frisse en geventileerde plek op te slaan zodat ze geleidelijk kunnen afkoelen tot op z´n minst 20º C. Als dit niet mogelijk is dan is 10 tot 15 minuten in de koelkast voldoende.

Aan de andere kant kan een lage temperatuur wel weer de tekortkomingen verdoezelen van een matige wijn. Dit wordt veel gedaan in bars en restaurants waar wijnen van mindere kwaliteit vaak te koud geschonken worden.

 TAGS:La Planta 2015La Planta 2015

La Planta 2015

 TAGS:José Pariente Verdejo 2015José Pariente Verdejo 2015

José Pariente Verdejo 2015

 

 

{
}

Deja tu comentario Welke wijnen moeten gekoeld worden en hoe?

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre