Avisar de contenido inadecuado

Wat betekent...? Meer woorden in Frans

{
}

 TAGS:Blijven om de betekenis van een aantal kleine woorden in het Frans van veel nut in de wereld van de wijn te ontdekken.

  • Clos ? Woord gebruikt om een wijn landgoed dat wordt omgeven door een muur te
     beschrijven, bijna altijd is van de monastieke eigendom.
  • Coupage -  Deze term wordt gebruikt om de praktijk van het mengen van wijn die uit dezelfde of verschillende oogsten kwam, deze praktijk wil verenigen, de aanvulling, het corregeren of verbetering van de kwaliteit van de wijn.
  • Crémant ? Wijn uit Frankrijk, een mousserende en erg soepel wijn, wordt verkregen door de traditionele methode in een bepaald gebied van benaming van oorsprong, de meest populaire van de Elzas, Bourgogne, Bordeaux en Loire.
  • Decuider ? Term gebruikt om kleine teelten te bepalen.
  • Domaine ?Woord dat de wijngaard bepaalt.
  • Eleveur ? Term in vertaling zou "verwerker" wordt gebruikt om wijnmaker te beschrijven, met wijnbouwer niet vergissen.
  • Frappé ? Het woord dat wordt gebruikt om de temperatuur waarop ze champagne en witte wijn moeten drinken.
  • Goulot ? Wijn fles nek.
  • Gourmet ? Een fijnproever en die graag streelt zijn tong, liefhebber van lekker eten en goede wijn. Deze term was tot veel product velden geleden om hun uitmuntendheid te bepalen in hun genre (bv. gourmet koffie). Het meervoud wordt gourmand.
  • Jambe ? Franse term voor "been" wordt in de wijnwereld aan de tranen die laat vaak de wijn in het glas wanneer u hem schudt te beschrijven.
  • Oni Vins ? Acroniem voor "Office National Interprofessionnel des Vins", de Franse instantie die verantwoordelijk is voor de regulering van de wijnmarkt, zowel in Frankrijk als in de internationale markt.
  • Perlage ? Term gebruikt om het effect van belletjes te beschrijven in de vorm van parels die zich het glas wijn ontwikkelen.
  • Perlant ? Franse term om sommige wijnen te kwalificeren die koolzuurgas bevatten.
  • Pétillant ? Wijn met een vleugje bruisen, die door de aanwezigheid van kleine belletjes van kooldioxidegas product waarin meestal zijn. Meestal wordt deze term gebruikt om de zogenaamde "mousserende wijn" te scheiden, omdat deze laatste meer bruisend is.
  • Pigeage ? Het bewegen van zijn hoed wanneer wijn gisting is. Haar Spaanse equivalent zouden worden "bazuqueo".
  • Vin cuits ? Wijn gemaakt van sterk geconcentreerde most.
  • Vin nouveau ?Nieuwe wijn, verwijst naar jonge wijn die is gebotteld en heel weinig verkocht. Ook wel bekend als "vin primeur".

 TAGS:Barons de Rothschild (Lafite) 1996Barons de Rothschild (Lafite) 1996

Barons de Rothschild (Lafite) 1996

 

 

 TAGS:Marrenon Lourmarin Vignoble Du Luberon 2009Marrenon Lourmarin Vignoble Du Luberon 2009

Marrenon Lourmarin Vignoble Du Luberon 2009

{
}
{
}

Deja tu comentario Wat betekent...? Meer woorden in Frans

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre