Avisar de contenido inadecuado

Tafelmanieren, een kwestie van goede opvoeding

{
}

 TAGS:undefinedIn het leven bestaan vele wetenschappen en kunsten die zeer moeilijk te leren zijn maar nodig  voor het goede leven, en tafelmanieren is er zonder twijfel één van. Misschien is het voor sommigen een beetje wazig al die regels die men moet volgen of de hoeveelheid bestek waar men aan moet denken, maar in werkelijkheid is het uiteindelijk een kwestie van opvoeding, goede manieren en een beetje gezond verstand. Laten we de basisregels van tafelmanieren bekijken.

Wat moet je niet doen aan tafel?

  • Niet roken tijdens de maaltijd, als je kunt wachten tot het dessert is het goed.
  • Het servet gaat alleen op je schoot, niet om je nek, arm of op de tafel zelf.
  • Blaas niet in de soepen of warme dranken.
  • Verboden om je te kammen aan tafel of bijwerken van make-up.
  • Niet beginnen te eten voordat de gastheer begint of dat het wordt aangegeven. Ja, je moet die zin om je bord te verslinden een beetje langer tegenhouden.
  • En pratend over verslinden, eet niet heel snel en niet heel langzaam, probeer gelijke tred met de tafelgenoten te houden.

Bestek, het noodzakelijk kwaad

  • Begin met het bestek aan de buitenkant en ga voort naar de binnenkant conform de gerechten die men serveert.  
  • Vorken links, messen en lepels aan de rechterkant. 
  • Bestek voor het dessert zul je boven je bord vinden, meestal een kleine vork en lepel.

De kunst van het wijn schenken

  • Rode wijn schenkt men in grote, ronde glazen met korte voet. Meestal op kamertemperatuur. Gewoonlijk gedronken met rood vlees. Men serveert 1/3 van het glas.                                                                               
  • Witte wijn schenkt men koud (ongeveer 6 - 8 graden) in iets kleinere glazen met langere voet. Men schenkt tot ½ glas.  
  • Op dezelfde manier schenkt men de bruisende wijnen in de daarvoor bestemde glazen, 3/4 gevuld en koud.
  • Rosé wijnen worden meestal koud geserveerd en in eenzelfde glas als van witte wijnen, en je kunt ze drinken samen met elk type vlees, afhankelijk van persoonlijke smaak.  
  • Het is niet aan te bevelen om een witte of rosé wijn na een rode wijn te schenken omdat deze laatste, doordat hij sterker is, het gehemelte minder gevoelig maakt om de lichtere nog te waarderen.

Zoals je ziet, zijn het zeer eenvoudige tips die je zullen helpen bij je volgende formele diner. Aan tafel!

 

 

 TAGS:Laya 2015Laya 2015

Laya 2015

 

 

 TAGS:La Planta 2015La Planta 2015

La Planta 2015

{
}

Deja tu comentario Tafelmanieren, een kwestie van goede opvoeding

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre