Avisar de contenido inadecuado

Soorten mousserenden: Champagne, Cava, Charmat

{
}

 TAGS:
We maken gewoonlijk het fout mousserende met Cava en Champagne te verbinden, maar de waarheid is dat een of ander is een deel van de vele soorten van mousserende wijnen die bestaan. Laten we een overzicht van de verschillende soorten
mousserende wijnen die kunnen worden gevonden in bijvoorbeeld de supermarkt, in het gezicht van vakantie winkelen.

Eerst hebben we onderscheid maken tussen de herkomst van schuimende bubbels. Dus, in eenvoudige bewoordingen,

  • De mousserende wijnen waartoe wordt gas toegevoegd om belletjes te maken worden genoemd exogene mousserende, zoals sommige mousserende wijnen of uit Lambrusco.
  • De mousserende wijnen van wie de belletjes uit de vergisting komen , worden genoemd  endogene mousserende wijnen, als de Cava's en de Champagnes.

Binnen de endogene mousserende, die boven zijn beoordeeld, zijn er verschillende bereidingswijzen:

  • De Champenoise methode of traditionneel, dat is wat de monnik per ongeluk Dom Perignon ontdekt en gebruikt om Champagne te produceren. 
  • De Millispark methode, waarin de tweede vergisting in de fles gebeurt is, maar de gist binnen een capsule staan om het filteren te gemakkelijken en de reiniging op de disgorging.
  • De Transfer methode, waarin de hoeveelheid van gisting we toenemen om de tweede vergisting te versnellen, en dan zullen we de flessen weggoeien tot een tank waarin we de mousserende filteren en druk wordt gehandhaafd voor bijvullen flessen te koop
  • De Charmat methode, waarin de tweede vergisting rechstreeks uitgevoerd wordt tot roestvrij stalen tanks en dan gebotteld worden.

De meest gerespecteerde en gewaardeerde is de Champenoise, omdat hij de klassieker, die meer tijd en presenteren van de hogere reeksen mousserenden vereist, zo lekker dat we de neiging om Charmat producten onderschatten. Maar eigenlijk enige als de Ópera Prima Muscat Mousserende, door J. García Carrión,resulteren tot mousserende wijenen die bieden een meer aangename smaak en een goede prijs. Niet alles zal ? 120 Champagnes fles zijn, toch?

Tot slot kunnen we ook spreken van mousserende zoals hun naam al in hun land van herkomst:
  • In Frankrijk alles niet Champagne is, alleen wordt genoemd Champagne de geproduceerd mouseerende bij deze historische franse regio. De andere mousserende van het land worden Cremant genoemd.
  • In Spaanje Cava is een O.B die niet tot een bepaalde gebied behoort maar tot een traditie en een produceren. Wordt Cava geproduceerd bijna overal in het land, hoewel het hoofdkwartier van Toezicht Raad in Vilafranca del Penedès staat. De rest moet worden beschouwd als een mousserende wijn.
  • In Italië en Portugal De naam is zeer vergelijkbaar: Spumante en Italië (zijn erg bekend de Proseccos) en Espumante in Portugal (er zijn goede Espumantes in de Dao en Douro regio's).
  • In Duitsland de naam is Sekt, en in Chili Champaña of vinos espumosos, in Verenigde Staaten Sparkling wines.
{
}
{
}

Deja tu comentario Soorten mousserenden: Champagne, Cava, Charmat

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre