Avisar de contenido inadecuado

Smaakt biologische wijn beter dan gewone wijn?

{
}

 TAGS:undefined

 

Biologische wijnen worden steeds populairder zowel in Spanje als in andere landen zoals Frankrijk, waar de de biologische cultuur al langer ingeburgerd is. De bio cultuur is meer dan alleen een modeverschijnsel; het is een ware trend die niet alleen meerwaarde aan het produkt geeft maar ook het menselijke milieu-impact in de teelt vermindert.

Maar kunnen we hierdoor zeggen dat bio wijn lekkerder is als traditionele wijn? Hoewel er in Spanje geen onderzoek is verricht omtrent dit tema, is er zowel in de Verenigde Staten als in Frankrijk research verricht op dit gebied en aan alles blijkt dat biologische wijn in dezelfde omstandigheden, beter smaakt dan de rest van de wijnen.

Opvallend is het onderzoek uit de VS, geleid door de KEDGE Business School en de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA). De resultaten, gepubliceerd op de Franse web site Notre-planet.info geven aan dat de Californische gekwalificeerde bio wijnen beter smaken dan de niet bio wijnen. Voor dit onderzoek gebruikten de verantwoordelijke wetenschappers meer dan 74.000 referenties als uitgangspunt die gewaardeerd werden door kenners van The Wine Advocate, Wine Enthusiast y Wine Spectator. Na de nodige afwegingen te hebben gedaan, was het resultaat uiteindelijk dat de biologische wijnen over een total van 100 punten, gemiddeld 4,1 punten meer kregen dan de traditionele wijnen.

Ondanks dat de resultaten alleen van toepassing zijn op Californische wijnen, heeft een dergelijk onderzoek in Frankrijk soortgelijke provisionele resultaten opgeleverd – ter afwachting van de definitieve uitslagen. Dit onderzoek wordt verricht door KEDGE Business School en momenteel lijkt het erop dat ook in Frankrijk de biologische wijn beter smaakt dan niet biologische wijnen.

In Uvinum pleiten wij ervoor dat de beste wijn altijd díe wijn is die iedere persoonlijke drinker het meest aanstaat en dit hangt weer af van andere factoren zoals het gezelschap, de gemoedstoestand en de combinaties met de wijn. Wat in ieder geval zeker is is dat een milieubewuste en milieuverrijkende wijncultuur voor iedereen voordelen oplevert en ook voor de wijnen.

 TAGS:Prinz Salm Grauburgunder Trocken Bio 2013Prinz Salm Grauburgunder Trocken Bio 2013

Prinz Salm Grauburgunder Trocken Bio 2013

 

 

 TAGS:Hof Gandberg Bio T.N. 76 Pinot Bianco 2013Hof Gandberg Bio T.N. 76 Pinot Bianco 2013

Hof Gandberg Bio T.N. 76 Pinot Bianco 2013

{
}

Deja tu comentario Smaakt biologische wijn beter dan gewone wijn?

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre