Avisar de contenido inadecuado

Schaafijs van rode wijn

{
}

 TAGS:Schaafijs van rode wijn is één van die recepten met wijn waarvan je niet weet of het nou ijs of een dessert of een drankje is. Feit is dat het uitstekend smaakt en helpt bij de spijsvertering na een uitgebreide maaltijd in het weekend. 

Het recept is eenvoudig en klaar in minder dan een uur. Dankzij het hoofdingrediënt is het rijk aan antioxidanten die vrije radicalen te lijf gaan.

Ingrediënten:

Bereiding:

Stap 1:

Doe de wijn in een pan en breng op hoog vuur aan de kook met de rest van de ingrediënten.

Stap 2:

Wacht tot de alcohol is verdampt (je kunt dit checken door een theelepel wijn bij een aansteker te houden en te kijken of het brandt), draai het vuur terug en laat het geheel afkoelen.

Stap 3:

Giet het afgekoelde geheel uit op een laag dienblad.

Stap 4:

Zet het dienblad in de diepvries en laat bevriezen.

Stap 5:

Haal het dienblad uit de diepvries en roer de wijn los met een vork voor het effect van schaafijs.

Stap 6:

Serveer het ijs in glazen versierd met een kaneelstokje, wat muntblaadjes en eventueel een kers.

Dit nagerecht is zeer geschikt voor warme zomerdagen en is een goede bron van calorieën door de suikers. Probeer het eens bij een etentje met familie of geniet er juist in je eentje van.

En als je op zoek bent naar meer verkoeling hebben we de volgende aanraders voor je: mousserende wijnen om ijs- en ijskoud te drinken:

 TAGS:MasdoroMasdoro

Masdoro

 

 

 TAGS:Roger de Flor Brut NatureRoger de Flor Brut Nature

Roger de Flor Brut Nature

{
}

Deja tu comentario Schaafijs van rode wijn

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre