Avisar de contenido inadecuado

Sauternes wijnen

{
}

 TAGS:De Sauternes wijnen zijn een soort witte Franse Wijn voor Dessert, oorspronkelijk uit de
Sauternes regio, gevestigd in Bordeaux ? Frankrijk. Dit type wijn is meestal door Sémillon, Sauvignon blanc en muscadelle geproduceerd en aangetast door de genaamd Botrytis cinerea of ?Edele rotting? schimmel.

De Sauternes wijnen worden gekenmerkt door hun zoetheid en zuurgraad evenwicht, en krijgen flitsen aromatische van honing, abrikozen en perziken, deze smaken hebben geweldig verblijf in de mond van degenen die genieten van deze wijn. Een van de voordelen van deze wijn is de lange duur in een aantal van hun beste oogten, die rustig en in een goede manier over eeuwenoud gaat.

De Sauternes wijnen worden momenteel geproduceerd in een van de 5 gemeenten van Sauternes (Barsac, Bommes, Fargues, Sauternes en zelf Preignac) Barsac zijnde de meest prominente van deze wijnstreken, waaronder het heeft zijn eigen oorsprongsbenaming.

De Sauternes wijn heeft een bijzonder goud kleur, dat donkerder wordt in de loop van de jaren, om de kleur van een koperen munt te krijgen, die volgens vele experts, is wanneer hij zijn best bereikt. Een wijn van dit type bereikt gewoonlijk tot 13% graden van alcohol, in zijn beste vorm.

We kunnen de Sauternes wijn vinden in kleine flesjes van 375 ml, zonder te vergeten de grote flessen die ook worden geproduceerd. Een Sauternes wijn wordt geserveerd enigszins koel, 11 graden zijn de ideale temperatuur. Het wordt vaak gecombineerd met desserts (vandaar de waardering van dessertwijn), maar er wordt gezegd dat er geen betere partner voor een foie gras een Sauternes wijn is.

Edele rotting schimmel

Een van de meest kenmerk van deze wijn is het produceren, waarin de stam door de schimmel Botrytis cinerea geïnfecteerd is, in de wijn wereld beter bekend als "Edele rotting schimmel" is. Deze schimmel wordt geïntroduceerd in stammen waarin de wijn geproduceerd wordt, verkrijgt een rozijn textuur en het verhogen van suikers zoals druiven. Deze schimmel tast de druiven meestal waar er mist is, en begint automatisch een droogproces dat in een chemische manier verandert de wijnstok, verhoogt niet alleen de suikers, maar ook de wijnsteenzuur.

Dit helpt bij vergisting van wijn, het verhogen van de productie van glycerol, die op zijn beurt verhoogt het niveau van viscositeit van de betrokkene wijn. Edele rotting schimmel, heeft ook een belangrijke invloed op het aroma en de smaak van de wijn.

{
}
{
}

Deja tu comentario Sauternes wijnen

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre