Avisar de contenido inadecuado

Rijst met rode reuzengarnalen

{
}

 TAGS:undefinedRijst met reuzengarnalen is een typisch Andalusisch recept. Het wordt het hele jaar door geserveerd als voorgerecht en is eenvoudig klaar te maken.

Door de basis van rijst en het zetmeel geeft dit gerecht je een energieboost. De garnalen zitten vol proteïne en bevatten weinig vet.

Ingrediënten:

  • 4 rode reuzengarnalen
  • 300 gram (risotto)rijst
  • 1 grote ui
  • 1 theelepel zoet paprikapoeder
  • Saffraan
  • 2 tomaten
  • Visbouillon (twee maal de hoeveelheid rijst) 
  • 1 glas witte wijn
  • 1 glas brandy
  • Zout
  • Peper
  • Extra vergine olijfolie

Bereiding:

  1. Pel de garnalen en laat de staart heel. Verwijder de koppen en schalen.
  2. Fruit de koppen en schalen in een steelpan met een beetje olijfolie tot ze licht kleuren.
  3. Pers met een vork de sappen uit de schalen en koppen en voeg het glas brandy toe.
  4. Laat de alcohol verdampen en voeg het paprikapoeder toe onder constant roeren.
  5. Snijd de tomaten in kleine blokjes, voeg toe en laat 5 minuten fruiten.
  6. Voeg de visbouillon toe en laat 20 minuten koken. Zeef de bouillon.
  7. Fruit de fijngesneden ui in olijfolie en voeg daarna de rijst en een snufje saffraan toe.
  8. Voeg het glas witte wijn toe en laat verdwampen. Voeg daarna de bouillon toe en kook het geheel 18 minuten op laag vuur.
  9. Verwijder het darmkanaal van de garnalen en bak ze kort in een koekpan of op de grill.
  10. Maak een bedje van rijst en daarop de garnalen als versiering.

En welke wijn drinken we hierbij? Ondanks de intense smaak, die perfect zou samengaan met een rode wijn, kiezen we voor wit:

 TAGS:Cà Dei Frati Lugana BrolettinoCà Dei Frati Lugana Brolettino

Cà Dei Frati Lugana Brolettino

 

 

 TAGS:Nisia Verdejo 2012Nisia Verdejo 2012

Nisia Verdejo 2012

{
}

Deja tu comentario Rijst met rode reuzengarnalen

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre