Avisar de contenido inadecuado

Recepten met wijn: peren in wijn

{
}

 - Peren in rode wijn zijn een traditioneel nagerecht in de Spaanse keuken. Het recept stamt uit de tijd dat het toetje uit fruit bestond en taart en gebak alleen voor speciale gelegenheden waren. Een typisch zondags nagerecht, geliefd bij jong en oud, maar vooral populair bij kinderen die normaal gesproken niet aan de wijn mogen.

Door het aanbod van kant-en-klare toetjes en tijdgebrek zien we dit nagerecht steeds minder op tafel. Maar het recept is eenvoudig met gezonde en lekkere ingrediënten en daarom van harte aan te bevelen. Vandaag laten we zien hoe je overheerlijke peren in rode wijn maakt:

Peren in rode wijn

Ingrediënten

  • 4 grote peren
  • 1/2 liter rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 sinaasappelschil (zonder het witte deel)
  • 1 citroenschil (zonder het witte deel)
  • Suiker naar smaak

Het belangrijkst zijn de peren: bijna elke soort is goed, met als voorwaarde dat ze stevig zijn zodat ze niet uit elkaar vallen na het koken. Dit kun je voelen door met je vingers op een peer te drukken. Als de peer meegeeft is deze te zacht en niet geschikt om te koken.

Wat betreft de wijn: elke rode wijn is geschikt. Dus heb je nog wijn in de koelkast staan van afgelopen weekend? Prima!

Bereiding

Schil de peren zonder het steeltje te verwijderen. Je kunt het klokhuis verwijderen als je hier gereedschap voor hebt. Zo niet, laat het zitten en verwijder het aan tafel. Snijd een schijfje van de onderkant van de peer zodat deze mooi blijft staan in de pan.

Zet de peren in een braadpan en overgiet ze met de wijn en zet het vuur laag tot middelhoog. Voeg de suiker, de citroen- en sinaasappelschil en kaneel toe. Laat 20 tot 25 minuten garen en overgiet de peren elke 5 minuten met wijn. Tijdens het koken zullen de peren de wijn opnemen en rood kleuren.

Controleer de gaarheid met een keukenprikker of vork. De vork of prikker moet makkelijk door de peer glijden tot aan het klokhuis.

Haal de gare peren uit de pan en zet het vuur hoger zodat de overgebleven wijn inkookt en stroperig wordt. Zet de peren ondertussen op de borden waarop je ze opdient.

Hoe dik je de wijnsaus wilt is aan jou, maar vergeet niet dat de wijn snel zal indikken. Haal de saus op tijd van het vuur en giet over de peren om dit proces te stoppen.

De temperatuur waarop de peren worden gegeten verschilt per familie: soms worden ze warm geserveerd, soms laat men de peren afkoelen en wordt de saus kort voor opdienen opgewarmd. Onze tip: probeer ze zowel warm als koud bepaal jouw voorkeur.

Een andere mogelijkheid is om peren en saus warm op te dienen met een bolletje ijs. Op deze manier geniet je van het contrast tussen warm en koud.

Houd je van peren in wijn? Vandaag bieden wij je twee wijnen aan. En mocht je wijn overhouden dan is deze zeer geschikt voor overheerlijke peren in wijn:

 TAGS:Wines That Rock Rolling Stones Forty Licks Merlot 2011Wines That Rock Rolling Stones Forty Licks Merlot 2011

Wines That Rock Rolling Stones Forty Licks Merlot 2011

 

 

 TAGS:Llebre 2012Llebre 2012

Llebre 2012

{
}

Comentarios Recepten met wijn: peren in wijn

qué postre tan sabroso
Comprar Levitra en España Comprar Levitra en España 17/06/2014 a las 10:33
Merci pour l'information
Bonne soirée
viagra viagra 13/01/2015 a las 11:31
tratare de cocinar esto
Comprar Cialis Comprar Cialis 28/01/2015 a las 13:29
que pinta sabrosa!!!!
comprar viagra en españa comprar viagra en españa 03/06/2015 a las 15:45
qué delicia!!!!!!!
comprar viagra comprar viagra 01/10/2015 a las 15:11

Deja tu comentario Recepten met wijn: peren in wijn

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre