Avisar de contenido inadecuado

Proefnotities

{
}

 -

Ok, ik heb een wijn geproefd, en ik wil reageren op een min of meer academisch manier. Hoe doe ik dat?

Man, de Uviners houden van alle meningen, en vooral degenen die vertel ons hoe met de wijn meegaan of als u besluit om de wijn te kopen via Uvinum en hij lijkt u goedkoop, of aan uw vrouw smaakt meer deze wijn dan u omdat we willen dat u ons uw verhaal vertellen ... maar als u ooit uzelf in de positie bent van iets meer formeel hier te schrijven, zijn er enkele advies:

Allereerst moet u een glas wijn in uw hand houden ,een wijn over u wilt spreken ,de beste proefnotities op de moment. Dus, wijn kopen!

Ja, of we in rekenschap houden dat om een proefnotitie te schrijven moet u beschikken over eerdere ideeën over hoe een wijn te proeven. Zo niet, dan zal dit artikel niet u leren hoe het te schrijven: maar alleen om uw gevoelens op papier te sorteren.

Begin met het scheiden van zintuiglijke indrukken: zien, horen, ruiken, voelen en proeven (om de volgorde herinneren, denk aan uw organen van boven naar beneden: Ogen, oren, neus en mond, mond zult u de smaak schrijven en het gevoel van dezelfde tijd).

  • Bekijk: zeg of de wijn transparent is, ondoorzichtig of bewolkt. Hoe werkt het scheuren van de wijn? U ziet hem zeer dicht, zoals modder, zoals olie en azijn? Spreek van kleuren (hoofd-en trim, rand, of secundaire nuances). Of een mousserende wijn hoe hardnekkig en groot is.
  • Oor: Dit is alleen voor mousserende wijnen. Denk eraan dat als de bel klinkt als een peta-zeta, een cola of is zo ijl dat geen van beide te horen, hoewel u ziet het.
  • Geur: Kunt u praten over uw eerste indrukken, zonder dat het schudden van het glas. Wat voelt u na, en zelfs de afgegeven geuren na enkele uren na opening van de fles ? heeft hij aroma?s verloren? Verschijnen ze opnieuw ? Vergeet niet de retronasale geuren. Hebben ze iets verandeert, zijn ze meer intensieve?
  • Smaak-Touch: U kunt beginnen door aanraking, omdat het misschien wel de eenvoudigste is: de wijn was warm? Hoe vervelend de champagne bubbels? Dense? Richt het allemaal! Nu, ontdek ons smaak, begin met de elementaire smaken: zoet, zout, zuur en bitter. Wat hebt u voor het eerst geschreven ? Wat krijgt u op het einde eruit? Werd gecompenseerd (gebalanceerd)? Neem even de tijd om na te denken over de samentrekking. Is uw tong als schuurpapier, of iets zachter? Tot slot, stoppen voor een moment om de wijn te herinneren, nu u moet de nasmaak analyseren. Is het weg? Is het lang? Herinner u van een bepaalde speciale geur?

Door nu hebt u genoeg noten om uw proefnotities te schrijven, op een min of meer correct manier.

Probeer achter elkaar zinnen, het zal u helpen, echt om uw notities te corrigeren en te bekijken. U zult ontdekken dat als u het controleert zullen kwalificaties of revisies ontstaan. Het is normaal, want als u eens een algemeen idee van de wijn heft lijkt alles meer zin te hebben. Als u wilt niet corrigeren, of u de wilt de beide versies bewaren, kunt u uw indrukken verdelen, en u zeggt iets als: "In de aanval, eerst, op het eerste ..." en dan iets als "blijft veranderen tot, en laater voelde ik, ..."

Denk eraan ook dat het feit dat een wijn altijd dezelfde indruk geeft , het is ook iets opmerkelijk. U kunt zeggen dat de wijn "is nogmaals bevestigd in hun perceptie," of over de "persistentie van aroma's".

Ten slotten, na deze zal ik uw nota's klaar om te sturen naar elke Wijn Academy. Maar vergeet niet om het te delen op Uvinum ...

{
}
{
}

Deja tu comentario Proefnotities

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre