Avisar de contenido inadecuado

De Pisco, een drankje met traditie

{
}

 TAGS:Pisco is een drank afkomstig uit Peru, is gemaakt van verschillende stammen en wordt
beschouwd als een druifbrandewijn. Zijn oorsprong dateert uit de late zestiende eeuw en de stad waar hij geboren is dit die de naam 'Pisco' gaf, een prachtige kustplaats en de vallei bezaaid met eeuwenoude geschiedenis en een grote culturele rijkdom.

De geschiedenis van Pisco

Pisco dankt zijn naam aan een stuk aardewerk uit een pre-Inca cultuur van de plaats, werd dit stuk genaamd "piskos" en was een ontvanger om alcoholische dranken te slaan, was naar verluidt de eerste container van Pisco en daarmee de naam. De andere versie van de etymologie van het woord pisco is de vogel genaamd "pishqus" die net vloog over het dal, dat nu wordt genoemd Pisco (gevestigd op zijn beurt in Ica).

De pisco begon populair te zijn kort nadat ze begonnen met het planten van de eerste wijnstokken in Peru, de kerken waren de traditie die begon met wijn en het was duidelijk dat er veel vruchtbare valleien voor het planten van druiven waren. Vanuit dit uitgangspunt begon het om wijn te maken. Nu met het naderend hoogtepunt in wijn voor die tijd, de komst van een brandewijn was een kwestie van tijd, dus als het geboren is de drank die legendes van piraten en koningen bevat.

Tijdens het jaar 1617 de pisco werd verkocht door de jezuïeten, die zijn productie vanaf Ica  tot Lima, Cuzco, Ayacucho en Potosi (laatste huidige Bolivia) had uitgebreid. De Pisco begon over de grenzen te gaan juist door de haven van het gelijknamige, Spanje was zijn eerste komst, maar duurde niet lang om naar Engeland te gaan en enkele andere delen van Europa.

Pisco en zijn oorspronkelijke twist

Al vele jaren gesproken was over de oorsprong van de Pisco naam, met fundamenten van alle soorten, twisten gebeurden tussen Peru en Chili. Naast de stad met dezelfde naam, Peru toonden alle reden om te worden geschreven door deze drank, variërend van argumenten van talloze historische documenten, literaire en historische overblijfselen. Vandaag de dag, het debat is voorbij en het is algemeen geaccepteerd dat Pisco een Peruaanse is.

Voorbereiding van Pisco

Pisco is een brandewijn en de bereiding ervan is niet ver van andere brandewijnen zoals pisco wordt gemaakt van 100% druiven. We kunnen hem in twee groepen verdelen: aromatische druiven, zoals AlbillaItaliaMoscatel en Torontel, en niet-aromatische druiven zoals Mollar Quebranta en Uvina. Van deze druivensoorten onthullen de volgende soorten pisco.

  • Zuivere Pisco - Gemaakt met een enkele aromatische druivensoort. Dit pisco is ideaal voor het bereiden van de populaire Pisco Sour.
  • Koperkleurig Pisco - Gemaakt met meer dan een druif. Dit is een van de hardere pisco.
  • Groen most Pisco - Gemaakt met most die zijn vergistingsproces niet geeindigd heeft: Dit is de mooiste en meest subtiele van pisco.
  • Aromatische Pisco - Gemaakt met verschillende aromatische druiven. Dit is de meest aromatische pisco.
  • Gearomatiseerd Pisco- Gemaakt met druiven en fruit op smaak.

Vandaag pisco is uitgegroeid tot de nationale drank van Peru, de export groeit met buitengewone stappen en is ongetwijfeld bij uitnemendheid de belangrijkste brandewijn ter  Zuid-Amerika.

 TAGS:Pisco Chileno CampanarioPisco Chileno Campanario

Pisco Chileno Campanario

 

 

 TAGS:Pisco Demonio de los Andes AcholadoPisco Demonio de los Andes Acholado

Pisco Demonio de los Andes Acholado

{
}
{
}

Deja tu comentario De Pisco, een drankje met traditie

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre