Avisar de contenido inadecuado

De nieuwste trend in natuurlijke wijnen: wilde wijngaarden

{
}

 TAGS:undefinedDe oogst van druiven van wilde wijnranken wordt gepresenteerd als de ware methode voor het verkrijgen van een natuurlijke oogst en biologische wijnen, volgens druivengeneticus Jose Vouillamoz, die ontkent dat gezaaide wijnranken natuurlijk zijn.

Bioloog Frank Cornelissen op zijn beurt betoogt juist dat druivelaars gekweekt uit druivenzaad mogelijk beter bestand zijn tegen verschillende ziektes, waarop Vouillamoz antwoordde dat deze wijnranken minder reistent zijn dan de wilde druivelaars die hij met verve promoot.

Cornelissen vertelde tijdens het MW-symposium in Florence in mei, dat hij een 'experimentele wijngaard' had geplant op de flanken van de Etna met druivelaars die alleen uit druivenzaad groeien en zei tevens dat hij wacht op 'het creëren van nieuwe soorten die aanvalleen van nieuwe ziekten weerstaan'. 

Maar Vouillamoz, eveneens spreker op het symposium, haastte zich om de levensvatbaarheid van deze methode te weerleggen. Hij beweert dat dit systeem van experimentele wijnbouw juist kwetsbaardere soorten produceert. 'Ik heb hier mijn bedenkingen bij. De zaden zijn het product van bestuiving. Als het zou gaan om een druivelaar als de Nerello Mascalese, zou deze van identiteit veranderen en nooit meer een Nerello Mascalese zijn. ' De woorden van Vouillamoz geven blijk aan zijn bezorgdheid over het verdwijnen van de essentie van de druivelaar.

Daar voegde hij aan toe dat 'de productie voornamelijk het resultaat is van zelfbestuiving, waardoor het resultaat veel minder resistent is, en vatbaar voor allerlei ziektes'. Verder zei Vouillamoz dat hij zijn visie al had gedeeld met de bekende Californische oenoloog Randall Grahm, die wacht op de oogst van zijn gezaaide druivelars op zijn wijnboerderij Bonny Doon.

Ondanks dit zei Vouillamoz dat het doel van Grahm ander is, aangezien hij gezaaide druivelaars van eigen oogst wil gebruiken als stekken en deze minder afhankelijk blijken van irrigatie. Verder zei hij dat hoe ouder de druif, hoe meer klonen die druif krijgt.

Duidelijk is in ieder geval dat de visies op de toekomst van de wijnrank en de productiemethodes uiteenlopen en hoe deze de kwetsbaarheid of vitaliteit kan aantasten ten opzichte van ziektes.

Geloof jij dat de meest authentieke wijn afkomstig is van wilde wijnranken? Of is het alleen een modegrill? Proef de verschillen met deze twee biologische wijnen:

 TAGS:Porto J.W. Hart Réserve Ruby Bio RougePorto J.W. Hart Réserve Ruby Bio Rouge

Porto J.W. Hart Réserve Ruby Bio Rouge

 

 

 TAGS:Domaine Du Traginer Bio 50cl 2007Domaine Du Traginer Bio 50cl 2007

Domaine Du Traginer Bio 50cl 2007

{
}

Deja tu comentario De nieuwste trend in natuurlijke wijnen: wilde wijngaarden

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre