Avisar de contenido inadecuado

De meest voorkomende wijnfouten II

{
}

 TAGS:undefinedEr zijn veel verschillende factoren die aangeven dat een wijn in een slechte staat verkeerd, een vieze smaak heeft of een verkeerd bereidingsprocess heeft gehad. Nadat we de vorige keer een aantal van de meest voorkomende wijnfouten hebben besproken, laten we je er vandaag nog een aantal zien.


Zwaveldioxide. Dit word regelmatig gebruikt in het proces van het maken van wijn en het kan soms leiden tot een sterke smaak en een rottende geur. Het probleem kan in de meeste gevallen helaas niet worden opgelost maar een enkele keer helpt het om de wijn te laten luchten. Hoe dan ook, als je ongewenste geuren uit een wijn ervaart kun je het beste contact opnemen met de winkel of het restaurant waar u de wijn vandaan heeft.

Bedorven geur. Als je wijn naar azijn ruikt dan is er iets mis. Vergelijk het met wanneer je bedorven fruit ruikt, dat ga je namelijk niet opeten. De geur van bedorvenheid kan ontstaan als de wijn is geoxideerd en gefermenteerd in de fles. Als je er van tevoren achter komt, kun je jezelf een teleurstelling besparen.

Gebrek aan stikstof. Andere wijnfouten kunnen worden toegewezen aan een tekort aan stikstof. Een manier waarop je de wijn hiertegen kunt beschermen is om de wijn te voorzien van stiktof, ascorbinezuur en een vleugje zwavel.

Bruin gekleurde wijnen. Rode wijn hoort van oorsprong een wat felle of een juist wat donkerdere kleur te hebben, maar niet bruin. Als je wijn wel bruin is dan is hij waarschijnlijk blootgesteld aan oxidatie en een teveel aan natuurlijk of kunstmatig licht.

Aangetaste wijn. Soms ziet een wijn er een beetje dof, mat en kleurloos uit. Dit kan zomaar zijn gebeurt door oxidatie en de wijn kan er zijn oorspronkelijke kwaliteiten door verliezen. In sommige gevallen tast het ook de smaak van de wijn aan.

Gebreken door herkomst. Sommige wijnfouten zijn terug te vinden bij de oorsprong. Daarom is het belangrijk om deze fouten te herkennen zodat we kunnen proberen ze te voorkomen. De oorsprong kan zomaar liggen bij fouten in het wijnmaak proces, als gevolg van druiven die in aanraking zijn gekomen met land of lucht verontreiniging.

Hoe dan ook, vandaag raden we je weer een aantal wijnen aan die u zullen verrassen. En je zult er in ieder geval geen van de bovenstaande fouten in terugvinden. Proost!

 

 TAGS:Habla del Silencio Magnum 2011Habla del Silencio Magnum 2011

Habla del Silencio Magnum 2011: Cherry kleur, zeer bewolkt, met paarse tinten. In de mond is zoet, vlezig en fris, met tonen van fruit en kersen likeur bonbons.

 

 

 TAGS:Coto de Imaz Reserva 2008Coto de Imaz Reserva 2008

Coto de Imaz Reserva 2008 is donker kersen kleur van de granaat. Neus: Rijp, kruidige tonen, complex. Mond: Vlezige, krachtig met fluweelzachte tannines.

 

{
}

Deja tu comentario De meest voorkomende wijnfouten II

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre