Avisar de contenido inadecuado

De meest voorkomende wijnfouten

{
}

  TAGS:undefined

Hoewel momenteel de meeste processen die de ontwikkeling van wijn markeren stevig zijn verandert, kunnen we helaas nogsteeds een aantal fouten vinden in de wijnen die we drinken. Hetzij door oxidatie, sterke geuren of een vreemde smaak, het is niet altijd even makkelijk om de meest voorkomende wijnfouten te vinden. Laten we er een paar bespreken.

Azijn smaak. De meeste mensen hebben wel eens een zure bijsmaak geproefd in een wijn. Het word meer dan eens gezegd dat een wijn ¨zuur is geworden¨, dat zou onder andere zomaar kunnen door een slecht rijpingsproces. Onthoud dat als je deze smaak of geur ooit waarneemt in een restaurant, dat je het personeel informeert. Dan kunnen ze zelf uitzoeken hoeveel van de wijn ze nog hebben en in welk staat deze verkeert.

Droesem. Meer dan eens zien mensen bezinksel in een bepaalde wijn en denken vervolgens dat deze niet meer te drinken is. Terwijl in de meeste gevallen sediment gewoon een normaal verschijnsel is dat er voor kan zorgen dat sommige kwaliteiten in een wijn behouden blijven. Het klopt ook dat droesem de wijn een beetje een bittere smaak kan geven tezamen met een iets wat donkere of andere kleur. We moeten leren om van droesem te gaan houden.

Koolstofdioxide. Dit kan je waarnemen als je wijn een beetje naar gas ruikt. Deze geur ontstaat soms als er een ongewenst pre-fermentatieproces in de fles plaatsvindt.

Kurk. In sommige gevallen kan het zijn dat een wijn naar kurk ruikt. Hij ruikt echter niet echt naar kurk, want kurk stinkt in principe niet. Meestal komt de geur van een schimmel wanneer een kurk besmet is met bepaalde bacteriën. Deze geur is helaas moeilijk te verwijderen en het kan je hele wijn verpesten. Het komt helaas vaker voor dan je zou denken, want in ongeveer 1 op de 15 flessen vind je deze schimmel geur.

Oxidatie. Nog een mogelijke tekortkoming van je wijn. Op het moment dat een wijn overmatig in contact met zuurstof is gekomen noemen we dat ¨overmatige oxidatie¨. Hierdoor kan de kleur en smaak wat afwijken. Dit is helaas een groot probleem omdat er niets is wat je eraan kunt doen.

Hoe dan ook, hierbij bieden we je een aantal wijnen aan waarvan je heerlijk kunt genieten. En je zal er geen van de bovengenoemde fouten in terugvinden. Proost!

 

 TAGS:Museum Real Reserva 2010Museum Real Reserva 2010

Perfect te combineren met het lam en varkensgebraad en rood vlees.

 

 

 TAGS:Coto de Imaz Reserva 2008Coto de Imaz Reserva 2008

Coto de Imaz Reserva 2008 is donker kersen kleur van de granaat. Neus: Rijp, kruidige tonen, complex. Mond: Vlezige, krachtig met fluweelzachte tannines.

 

{
}

Deja tu comentario De meest voorkomende wijnfouten

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre