Avisar de contenido inadecuado

Leren hoe aan een wijn te ruiken

{
}

 TAGS:Een van de zinen die in een wijnproeverij is de reukzin. Deze reukzin moet worden getraind, zodat de reukfase van de wijnen gedurende de wijnproeverij bevredigend is, het is niet iets dat wordt bereikt met alleen maar een amateur en het ruiken aan een paar wijnen. Omdat de enige manier om te trainen wordt keer op keer ruiken, is het belangrijk om te weten wat de smaken om in gedachten te houden om te oefenen, en van die praktijk hen over en weer.

De meeste geuren die wij moeten ervaren aanwezig zijn in ons dagelijks leven, zodat de training moet niet ingewikkeld zijn, in werkelijkeid  is het erg eenvoudig indien wij standvastig en oplettend zijn: maar opletten aan wat wij thuis kunnen ruiken, buiten en vooral in de keuken.

We moeten niet vergeten dat wij in een normale inademing de aroma's ruiken, maar zeer verdund, om deze reden is het het beste om lange en diep adem te nemen, en veel aandachtig te zijn. Het is ook belangrijk om niet meer dan 2 of 3 keer te herhalen om geen reuk vermoeidheid te veroorzaken. We laten jou om te beginnen met deze handige gids voor de verschillende reuken die we kunnen herkennen. Dus om te trainen!

  • De voornaamelijke reuken: dit soort ruiken wij zullen het algemmen in de chemische,bloemige,fruitige en plantaardige reuken classificeren, moeten wij in deze laatste reuken kruiden en specerijen bijvoegen.
  • De chemische reuken: azijnzuur (azijn), ethylacetaat (nagellak en nagellak remover), diacetyl (margarine smaak, zeer vergelijkbaar met boter), zwaveldioxide (lijkt op rotte eieren), ethylalcohol of ethanol.
  • De bloemige reuken: roos, violet, jasmijn, geranium, citrus bloesem,heel goed identificeerbare met elkaar.
  • De fruitige reuken: groene en rode appel, perzik, peer, citroen, grapefruit, ananas, aardbei, banaan, druif, pruim, kers, allemaal in de vers fruit en dan gebakken.
  • De plantaardige reuken: knoflook, ui, rode en groene paprika, asperges, groene en zwarte olijven, champignons, vers gemaaid gras en droge eucalyptus.
  • Tot slot, de reuken van kruiden en specerijen: kaneel, kruidnagel, peper, mint.
{
}

Deja tu comentario Leren hoe aan een wijn te ruiken

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre