Avisar de contenido inadecuado

Konijn met chocoladesaus

{
}

 TAGS:Konijn met chocoladesaus is één van de vele overheerlijke recepten met -in dit geval rode- wijn. Een ideaal recept voor mensen met overgewicht vanwege de gezonde ingrediënten.

Dit gerecht is afkomstig uit de Ribargoza-streek en heeft veel overeenkomsten met andere recepten uit de Catalaanse keuken. Een heerlijk gerecht voor vier personen: ideaal voor een maaltijd met de familie in het weekend. Een goede wijn voor bij dit gerecht is bijvoorbeeld een rode Priorat.

Ingrediënten:

  • 1 Konijn
  • 2 Cassavewortels
  • 1 Ui
  • 2 Wortels
  • 6 Tenen knoflook
  • 40 Gram fijngeraspte pure chocolade
  • 1 Glas rode wijn met een goede zuurgraad, zoals de Luis Cañas Crianza 2010.
  • Water
  • Extra vergine olijfolie
  • 1 Eetlepel maizena
  • 1 Takje tijm
  • 1 Laurierblad
  • 1 Takje rozemarijn
  • Zout
  • Peper
  • Peterselie

Bereiding:

Stap 1:
Maak de cassavewortels schoon en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en laat 40 minuten garen in de oven op 180 graden.
Stap 2:
Neem de cassavewortels uit de oven en laat ze afkoelen. Pel de wortels, snijd ze in stukken en pureer de stukken in de blener. Voeg een snufje zout toe en zet de puree apart.
Stap 3:
Snijd het konijn in stukken en voeg zout en peper naar smaak toe. Braad het vlees op middelhoog vuur goudbruin in een braadpan met een beetje olijfolie e 4 tenen knoflook.
Stap 4:
Voeg het glas rode wijn toe zodra het vlees goudbruin begint te kleuren. Zet het geheel onder water en laat op laag vuur 35 minuten garen.
Stap 5:
Haal het konijn van het vuur en houd de bouillon apart van het vlees.
Stap 6:
Snijd de ui, wortel en overgebleven 2 tenen knoflook in stukken en smoor het geheel in een braadpan met een beetje olijfolie.
Stap 7:
Voeg de tijm, rozemarijn, laurier en bouillon toe aan de groenten en laat zonder deksel 10 minuten inkoken voor een intense smaak.
Stap 8:
Verwijder de kruiden uit de saus of maal ze fijn. Voeg de maizena toe, opgelost in water om de saus te verdikken.
Stap 9:
Voeg het konijn en de chocolade toe aan de saus en laat de chocolade op laat vuur in ongeveer 5 minuten al roerende smelten. 

Serveer het konijn in de saus samen met puree van cassave met een beetje peterselie naar smaak.

Als drank bij dit gerecht raden wij je een frisse en mineraalachtige wijn aan die je mond tussen de happen door verfrist. Of een stevige en vleesachtige wijn die de chocolade versterkt. Dit zijn onze aanbevelingen:

 TAGS:Onix Classic 2011Onix Classic 2011

Onix Classic 2011

 

 

 TAGS:Camins del Priorat 2011Camins del Priorat 2011

Camins del Priorat 2011

{
}

Deja tu comentario Konijn met chocoladesaus

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre