Avisar de contenido inadecuado

De kleur van de wijnen

{
}

Om met een wijnproeverij te beginnen, het eerste ding om te overwegen is de kleur van de wijn, zijn uiterlijk, zijn visuele.Om zijn kleur te waarderen in de beste manier zouden we onder natuurlijk licht hem bewonderen aangezien de kunstlicht  nogal misleidend kan zijn. Zeker voor velen het kaarslicht kan passend zijn, op een witte achtergrond, om een kleur te herkennen, maar in het geval van rode en witte wijnen, zonlicht is de beste manier die het mogelijk maakt om subtiliteiten te vinden in de tonaliteit.

De veranderingen in de kleur van de wijn wordt veroorzaakt door verschillende variabelen, bij voorbeeld waarvan hij afkomstig is, de manier om wijn te fabriceren, hoeveel tijd de druifhuid in de most blijft, het feit dat hij in houten vaten of niet zetten, de leeftijd en de manier waarop de wijn opgeslagen werd.

 -

Het kleurengamma is meestal veel gevarieerder in rode wijnen dan bij witte wijnen, bij hen de kleur varieert van diep paars naar bruine tinten, bordeaux of paars, voor een groot scala aan intermediaire: karmozijn, vermiljoen, robijn baksteen, tegels, enz.. Wanneer we praten over deze tinten moet duidelijk worden gemaakt dat er altijd ruimte voor discussie over respect  is, er is een kleurenpalet dat kan worden beschouwd als een patroon en maakt het mogelijk om nauwkeurig te beschrijven van de kleur van een wijn, met enkele uitzonderingen, zoals Ruby en de tegel.

Anthocyanen zijn de pigmenten die de rode kleur aan de wijn geeft, worden deze gevonden in de huid van rode druiven en worden door alcohol geëxtraheerd. Volgens de tijd dat deze huid met de most contact zal hebben zullen we een meer of minder intense kleur krijgen .Wanneer de wijn jong is, kan de rode kleur dichter bij oranje en na verloop van tijd wordt het steeds dichter bij bruin of tegel.

Wat de witte wijnen betreft, zijn de tinten minder en het werkelijk lijkt dat de huidige witte wijnen steeds meer klaar en bleek van kleur zijn, zelfs met een zekere mate van transparantie die ooit zou waterig beschouwd is. Er wordt gezegd dat deze wijnen gouden zijn en nu zien ze eruit gelukkig niet meer, omdat ze beschouwd worden als wijnen van slechte kwaliteit als gevolg van tekortkomingen in de voorbereiding, aangezien is deze kleur veroorzaakt door te veel zuurstof. Een ander kenmerk dat ongewoonlijk bij de witte wijnen te zien is de vertroebeling dat door de huidige filtering processen verwijderd is.

We moeten duidelijk maken dat er bijzondere witte wijnen zijn, zoals Jerez of la manzanilla, die een gouden kleur kunnen hebben en het is niet het gevolg van een slechte proces.

{
}
{
}

Deja tu comentario De kleur van de wijnen

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre