Avisar de contenido inadecuado

Is het makkelijker om kaas te combineren met bier dan met wijn?

{
}

 TAGS:undefined

Kaas is een van de voedingsmiddelen met de meeste zintuigelijke nuances die we kunnen vinden in de keuken van ieder willekeurig land. Dermate, dat volgens zijn kenmerkende  smaak en aroma, het in oneindigheid van alle soorten gerechten wordt ingesloten, van voorgerechten tot desserts, op dezelfde manier waarop men het alleen eet, en daarom is het makkelijk om ermee te combineren, gewoonlijk met wijn.

Echter, het is de nieuwste trend om kaas te proeven in combinatie met een andere drank afkomstig van fermentatie, in dit geval van granen: bier, dat zich de laatste tijd vormt tot de ster van proeverijen en vernieuwende combinaties.

Een van de grootste promotors van deze trend is de Newyorkse chef-kok Daniel Burns, wiens restaurant Luksus in Brooklyn een Michelin-ster telt. De mede-eigenaar van de zaak (samen met Jeppe Jarnit-Bjergso)  zet zich ervoor in omdat het "smaak spectrum" van bier meer past om te combineren met kazen dan wijn.

In feite telt het genoemde restaurant 21 verschillende bieren van het vat en heeft het geen wijnkaart. Volgens Burns "is het altijd eenvoudig, in vergelijking met wijn, een correcte combinatie te maken met bier, en zelfs nog eenvoudiger een grootse combinatie te verkrijgen".

Hoewel we gewend zijn om kaas te combineren met wijn, draagt het nieuwe concept van dit restaurant (het eerste ter wereld dat een Michelin-ster is toegekend dat gespecialiseerd is in bier), een nieuwe visie uit om veel rekening mee te houden, zeker gezien hun grote succes bij het veeleisende Newyorkse publiek, dat normaal gesproken deze kleine ruimte van Greenpoint vult dat een proeverijmenu aanbiedt voor 95$, dat kan worden aangevuld met een combinatie met bier voor 45$ extra.

En jij? Meld jij je aan bij de trend van het combineren van kaas met bier?

 TAGS:José Pariente Verdejo 2015José Pariente Verdejo 2015

José Pariente Verdejo 2015: een wijn witte met herkomstaanduiding Rueda die een selectie verdejo druiven uit het wijnjaar 2015 bevat en die een alcoholgraad van 13.5º heeft.

 

 

 TAGS:Viña Ardanza Reserva 2007Viña Ardanza Reserva 2007

Viña Ardanza Reserva 2007: Het gaat om een wijn rode uit Rioja met tempranillo en garnacha druiven uit 2007 en die een alcoholgraad van 13.5º bevat. 

 

 

{
}

Deja tu comentario Is het makkelijker om kaas te combineren met bier dan met wijn?

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre