Avisar de contenido inadecuado

Ijswijn (Eiswein)

{
}

 - De ijswijn, ook bekend onder het Duits woord Eiswein, is de tafelwijn die is gemaakt van bevroren druiven of natuurlijk bevroren, dwz bevroren in zijn eigen wijnstok. Deze natuurlijk bevriezing vermijdt de bevriezing van de suikers van de druiven, een feit dat maakt de druiven water verliezen en maakt de wijn zoeter dan gebruikelijk.

Het invriezen van ijswijnen plaatsvindt voor de eigenlijke fermentatie, in dit proces veel druiven worden beïnvloed door de "edele rot" daarom slechts weinig druiven aanvaardbaar zijn voor de realisatie van deze wijn naast het feit dat ze een moeizame handmatige classificatie zou moeten maken als gevolg wordt slechts verkregen kleine hoeveelheden stammen voor hun realisatie. Dus ja, het is een dure wijn.

Ijswijnen worden meestal geproduceerd met Gewürztraminer y Riesling druiven, zonder uitspraak van druiven zoals Chardonnay, Cabernet franc en Vidal (de laatste zijn druiven die in Canada heel goed groeien). Onnodig te zeggen dat deze wijn wordt gemaakt in koude gebieden, Duitsland en Canadá zijn de eerste producenten van dit soort wijn.

Dit type wijn wordt ook gekregen met criomaceratie en crioestratie, moderne processen die worden gebruikt door wijnmakers om klimaat te helpen met technologische en kunstmatige manier. In dit proces worden de druiven worden bevroren in een kunstmatige manier om de perfecte staat van rijpheid te bereiken en pak vervolgens het sap te krijgen en eindelijk om de wijn te produceren. Er moet opgemerkt dat dit "kunstmatige" proces langzamer dan natuurlijk is en is ingewikkelder omdat een kleine rekenfout zou irreversibel zijn en kan de wijn beschadigen.

Hoewel ijswijn is hoog in suikers, is een wijn met veel frisheid vanwege de hoge zuurgraad. Een ijs wijn heeft meestal een medium tot vol body met een lange afdronk. We kunnen zeggen dat smaken variërend van perziken, honing, vijgen, groene appels en citrusvruchten. Hoewel sommige van zijn variëteiten toont aroma's van tropisch fruit zoals ananas, mango of lychee.

Ijswijn is meestal onder het alcoholgehalte van tafelwijn, of ongeveer 6 graden, maar vonden we hem ook tot 13 graden. Cataloguing ijswijn als dessertwijn, zou het een beetje oneerlijk zijn, maar als we zeggen dat hij een aan de tafel wijn is in plaats van een tafelwijn. Om uw verfijnde smaken te genieten raden we u het drinken van ijswijn tussen de 10-12 graden Celsius.

 TAGS:Weinhaus Barzen Eiswein Riesling 375ml 2001Weinhaus Barzen Eiswein Riesling 375ml 2001

Weinhaus Barzen Eiswein Riesling 375ml 2001

 

 

 TAGS:Weingut Hiedler Eiswein Weissburgunder 375ml 2007Weingut Hiedler Eiswein Weissburgunder 375ml 2007

Weingut Hiedler Eiswein Weissburgunder 375ml 2007

{
}
{
}

Deja tu comentario Ijswijn (Eiswein)

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre