Avisar de contenido inadecuado

Hoe serveer ik een cava?

{
}

 - Cava geldt als één van de favoriete drankjes onder vrouwen en is ook populair voor speciale gelegenheden. Bij de juiste temperatuur serveer je een heerlijk en bruisend glas cava, als aperitief of bij een nagerecht of diner.

Er zijn een aantal spelregels wil je optimaal genieten van cava of champagne. De ideale serveertemperatuur voor cava is tussen 7 en 12 graden. Bij lagere temperaturen gaat een deel van de smaak verloren. Om de temperatuur, en daarmee de smaak, niet te beïnvloeden, dien je het glas vast te houden aan de voet.

Het serveren van de cava

Het op de juiste manier vasthouden van de fles tijdens het inschenken is belangrijk. In de bodem van de fles zit een gleuf waar je je duim in laat rusten. Op deze manier kun je de cava langzamer inschenken en krijg je meer bubbels.

Het proeven van bruisende wijnen

Bij het proeven van een cava, champagne of andere bruisende wijn zoals een Reymos, zijn er drie fases:

? Viseel: kijk naar de bubbels die zich aaneenschakelen. Hoe meer van deze ?reeksen? bubbels, hoe beter de drank. Ook de kroon van schuim en de kleur van de drank tegen een witte achtergrond zijn factoren die in deze fase worden bestudeerd.
? Ruiken: in de tweede fase let je op de bloemige en fruitige noten in de betreffende wijn. Dit is een kwestie van simpelweg ruiken. Schud de wijn niet.
? Proeven: in deze laatste fase let je op de kwaliteit van de bubbels en of deze romig, gasvormig of fijn zijn, los van de andere smaken die vrijkomen.

Ga je cava kopen voor de feestdagen? Dan raden wij je de volgende wijnen aan:

 TAGS:Perelada Brut ReservaPerelada Brut Reserva

Perelada Brut Reserva

 

 

 TAGS:Anna de Codorniu BrutAnna de Codorniu Brut

Anna de Codorniu Brut

{
}

Deja tu comentario Hoe serveer ik een cava?

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre