Avisar de contenido inadecuado

De Glasgow cocktail

{
}

 TAGS:undefinedDe Glasgow is dankzij de geeloranje kleur een aantrekkelijke en opvallende cocktail, licht doorlatend en daardoor sprankelend. Deze cocktail wordt gewoonlijk geserveerd in een cocktailglas met als enige decoratie een citroenschil.

Deze cocktail op basis van Schotse whiskey is geliefd onder cocktailkenners door de smaak van vermout en alsem. De cocktail is verre van zoet en het bitter geeft hem karakter.

Deze cocktail is een prima aperitief. Normaal gesproken worden cocktails met een bittertje voor het eten gedronken, terwijl zoete cocktails als dessert gelden. Volgens deze 'regels' (hoewel er qua cocktails geen regels zijn anders dan de smaak van de drinker), wordt de Glasgow beschouwd als aperitief. 

Ingrediënten

  • 2 ounces Schotse whisky
  • 1 ounce Franse vermout
  • 1 theelepel alsem
  • scheutje bitter
  • Fijn ijs

Bereiding

  1. Stap 1: Meng de whisky, vermout, alsem en bitter met fijngehakt ijs in een cocktailshaker.
  2. Stap 2: Giet het mengsel in een cocktailglas.
  3. Stap 3: Maak met een mesje een spiraal van citroenschil en gebruik dit als versiering van de cocktail op de rand van het glas. 

 TAGS:Hibiki 21 YearsHibiki 21 Years

Hibiki 21 Years

 

 

 TAGS:Gammel Dansk Bitter 1LGammel Dansk Bitter 1L

Gammel Dansk Bitter 1L

 

 

 TAGS:Bitter Angostura Aromatische 200mlBitter Angostura Aromatische 200ml

Bitter Angostura Aromatische 200ml

{
}
{
}

Deja tu comentario De Glasgow cocktail

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre