Rode wijn is een krachtig ingrediënt in de
keuken. Het geeft smaak aan voedsel zonder vet te
zijn, en in het geval van gepaneerde aubergines in rode
wijnsaus blijven de goede eigenschappen van de ingrediënten
behouden. Rode wijn helpt om vochtopslag te voorkomen en
verbetert de spijsvertering.
Gepaneerde aubergines in rode wijnsaus
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 uien
- 3 wortels
- 150 gram sperziebonen
- 1 glas rode wijn
- Water
- Bloem
- Losgeklopt ei
- Extra vergine olijfolie
- Zout
Bereiding:
Stap 1:
Schil de uien en snijdt ze in dobbelstenen. Pocheer de dobbelstenen en breng deze op smaak.
Stap 2:
Voeg aan de uien een 1/2 lepel bloem toe, kokende wijn en 1 glas water.
Stap 3:
Laat het geheel op hoog vuur gedurende 20 minuten inkoken, wrijf de uien fijn en bewaar het voor de saus.
Stap 4:
Snijdt de sperziebonen in stukken, schil de wortels en snijdt ze in 4 getourneerde stukken.
Stap 5:
Stoom de wortel en de sperziebonen 8 minuten. Voeg daarna de saus toe en koop het geheel nog 5 minuten.
Stap 6:
Schil de aubergines en snijdt ze in 1 centimer dikke plakken. Leg ze op een gladde ondergrond en breng op smaak.
Stap 7:
Droog de aubergines, haal ze door de bloem en het losgeklopte ei met een snufje zout.
Stap 8:
Frituur de gepaneerde aubergine in een koekpan met een flinke laag olijfolie. Laat uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord.
Stap 9:
Serveer de rode wijnsaus op de bodem van een bord en daar bovenop de gepaneerde aubergine.
De sperziebonen en wortel zorgen voor de vezels in dit gerecht, belangrijk voor je gezondheid en de voedingsstoffen die je nodig hebt bij de heerlijke wijnsmaak.
Mogen wij je een wijn aanbevelen voor bij dit gerecht? Vandaag kiezen we voor een rode Rioja:
Azpilicueta Crianza 2009
Azpilicueta Crianza 2009
Coto de Imaz Reserva 2005
Coto de Imaz Reserva 2005
Deja tu comentario Gepaneerde aubergines in rode wijnsaus
Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.