Avisar de contenido inadecuado

Garnalencocktail met roze saus

{
}

 TAGS:undefinedEen garnalencocktail met roze saus is het ideale voorgerecht voor etentjes bij je thuis. De smaak blijft niet onopgemerkt bij je gasten en de bereiding is doodsimpel. Ooit was dit het typische voorgerecht op bruiloften, tot het uit de mode raakte, maar het blijft een gerecht dat, zeker in de zomer, altijd in de smaak valt.

De roze saus, aangemaakt met wat whisky, is ideaal voor bij eieren, sandwiches, hamburgers, vistaart en garnalencocktails. De bereiding is eenvoudig en je kunt grotere hoeveelheden maken en die bewaren voor andere recepten.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • Sinaasappelsap
  • 3 theelepels whisky
  • Pikante saus
  • Engelse saus
  • Extra vergine olijfolie
  • Azijn
  • Zout
  • Peper
  • 150 gram gepelde garnalen
  • 1 citroen

Bereiding

  1. Stap 1: Voor de beste roze saus maak je zelf een mayonaise, met 1 ei, een paar druppels azijn, zout en de olijfolie. Doe de ingrediënten in een blender en laat goed mengen op de laagste snelheid.
  2. Stap 2: Giet de inhoud van e blender in een kom.
  3. Stap 3: Voeg de ketchup, whisky, mosterd, pikante en Engelse saus en het sinaasappelsap toe en meng het geheel met een spatel of lepel. Proef de saus terwijl je de ingrediënten toevoegt aan de saus en pas deze aan aan jouw smaak. Serveer de saus in een sauskom of voeg deze direct toe aan de garnalen.
  4. Stap 4: Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Stap 5: Breng de gepelde garnalen op smaak met zout en peper en leg ze in een ovenschaal met een scheutje olijfolie.
  6. Stap 6: Laat de garnalen 7 minuten garen in de oven.
  7. Stap 7: Serveer de garnalen in een cocktailglas of kleine ovenschaaltjes en overgiet ze met de roze saus. Decoreer met een schijfje citroen.

En klaar! Als begeleiders hebben wij vandaag deze witte wijn en rosé met pit, of een lichte en fruitige bubbelwijn:

 TAGS:Simonsvlei Zenzela Pinotage Rose 2014Simonsvlei Zenzela Pinotage Rose 2014

Simonsvlei Zenzela Pinotage Rose 2014

 

 

 TAGS:Miraval Rosé 2013Miraval Rosé 2013

Miraval Rosé 2013

{
}
{
}

Deja tu comentario Garnalencocktail met roze saus

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre