Avisar de contenido inadecuado

Foefjes om op een succesvolle manier je toetjes te combineren

{
}

 TAGS:undefined

 

Het combineren van toetjes met wijn is een van de betere manieren om de smaak van beiden goed tot zijn recht te laten komen. Onthoudt de volgende aanwijzingen goed en verras je gasten thuis met de beste combinaties van toetjes met wijn die ook bij een bezoek aan een restaurant goed van pas kunnen komen.

Taarten: zoete wijnen zoals Sauternes de Nourdeaux passen prima bij toetjes op basis van fruit en noten. In het geval van taarten en andere nagerechten met crème kan ook gekozen worden voor half droge rosé wijnen en mousserende wijnen.

Toetjes met chocolade: taartjes en andere toetjes met chocolade gaan goed samen met zoete witte wijnen, likeuren en natuurlijke zoete wijnen. Velen kiezen echter het zekere voor het onzekere: port.

Likeuren en brandewijn bij het bereiden van toetjes: Likeuren worden gebruikt bij het vervaardigen van Biscuits of bij het reduceren van produkten. Soms worden ze ook gebruikt om ijs te maken. De brandewijn Poire Williams voor peren, de marrasquino voor kerzen, de Grand Marnier bij sinaasappel en de cognac´s en brandy´s voor toetjes op basis van chocolade, zijn slechts enkele voorbeelden. In deze gevallen bevelen wij aan om de toetjes met dezelfde likeur te combineren als waarmee ze bereidt zijn.

Gekonfijte of gedroogde vruchten zoals vijgen, rozijnen, dadels en abrikozen combineren prima bij sterke wijnen zoals Pedro Ximénez en met verouderde muskaatwijn.

Noten en peulvruchten zoals kastanjes, walnoten, amandelen, hazelnoten, pijnboompitten en pinda´s gaan goed samen met sterke wijnen met karakter.

Rode en zwarte vruchten zoals kersen, frombozen, aardbeien en vruchten van de sleedoorn zijn heerlijk bij jonge rode wijnen met levendige lichtpaarse kleuren.

Citrusvruchten kunnen gecombineerd worden met zoete wijnen met een uitdrukkelijk citrusbouquet zoals verouderde muskaatwijnen.

En onthoudt goed: als je toetjes en drank wilt combineren is het belangrijk om het balans te houden tussen fruitaroma´s en de aroma´s van de wijnen. Ook de kleuren van het fruit en de kleur van de wijn moeten goed overeenkomen.

 

 TAGS:Château Rieussec 1er Cru 2011Château Rieussec 1er Cru 2011

Château Rieussec 1er Cru 2011

 

 

 TAGS:Chateau Suduiraut Sauternes 2010Chateau Suduiraut Sauternes 2010

Chateau Suduiraut Sauternes 2010

 

{
}

Deja tu comentario Foefjes om op een succesvolle manier je toetjes te combineren

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre