Avisar de contenido inadecuado

Fles veroudering van rode wijnen

{
}

 -

De wijn is een van de dranken die ontwikkelt zich binnen een fles, en het betekent niet dat hoeveel ouder is, beter is; als alles, de veroudering van de rode wijnen heeft zijn geheim en methoden en niet al wijnen hetzelfde potentieel hebben.

Het verschil tussen de witte wijnen en de rode wijnen is dat deze taninen hebben, daarbij de druifhuid en de druifpitten, die gedurende de gisting gecombineerd worden. De taninen, die zijn oxydatieremmend,zullen de mogelijkheid van de rode wijn  bepalen om de veroudering: wanneer ontwikkelen zich binnen een fles, de drank verandert, de kleur van de wijn van paarse tinten tot oranje rood, verwijdert het samentrekken en om de oude wijnen komt het aromatisch boeket uit.

De genoemde "jonge" of "nieuwe" rode wijnen, aangemaakt na een kort weken en na een korte tijd of na geen tijd binnen een houten vat, moeten ze gedurende zijn eerste of tweede leefdtijd geconsumeerd worden. Over het algemeen, zijn taninen al zijn zoet op de weg tot het markt en zijn grote aantrekking aan de fruitige aroma's hebben te danken. Maar deze rode wijnen verouderen goed of ze veel taninen, veel kleur en een goede zuurheid hebben, en die rijk aan aroma's zijn.

 De hoeveelheid van de taninen hangt van de wijnstook en ook van de aanmaak af. Er zijn variëteiten, als la Tannat of de Cabernet Sauvignon, die  gewoonlijk geven wijnen met meer structuur en daarmee ouder . Terwijl, de Merlot, die minder taninen heeft, de neiging vertoond meer zoetige wijnen te geven, met minder gelegenheden van flesveroudering.

 En ook belangrijk als de gebruikte wijnstook is de aanmaak proces. Om de druiftaninen tot de wijn te gaan,is het onontbeerlijk een langer contact tussen de most en de druifhuid te hebben en een gistingstemperatuur ruim 28° C tot 30° C. Of bovendien de wijn verouderd binnen nieuw eiken vaten die kunnen hun eigene taninen geven, zal er meer mogelijkheden zijn om een goede veroudering op een gezondlijke manier te doen.

Het is ook noodzakelijk dat de jonge een sterke zuurheid heeft, omdat met de veroudering, de zuuren zullen zoeter zijn en minder agressief, en of het niet het geval is, de wijn zal zijn geur en frisheid verliezen en dof wordt.

Gedurende de flesveroudering, de wijn verliest de karakteristieke aroma's van ieder wijnstook, maar houdt andere die zwaarder en meer complex zijn, en ontwikkelt het bouket, samen met de aroma's, van de oude wijnen. De aroma's van de lente en zomer laten de eigene geuren van de herfst en van de winter uitkomen. De bloemen en de fruits gaan kalm uit en komen de amandel en de hazelnoot, het hout, de droge bladen, de geur van de truffels, koffie en de tabak uit. Alleen de wijnen die rijk zijn aan aroma's een bouket krijgen; de anderen zullen dof worden, droog worden, toen zijn zijn fruitige geuren zich verminderen.

{
}
{
}

Deja tu comentario Fles veroudering van rode wijnen

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre