Avisar de contenido inadecuado

Witte Wijn en De blog van Uvinum

9/06/2017

Waarom smaakt wijn beter met kaas?

 

Het is al lang bekent dat kaas en wijn onafscheidelijk zijn. Deskundigen uit de culinaire wereld geven dikwijls advies over combinaties die een nieuwe dimentie geven aan onze evaringen als fijnproevers. Er is hier dan ook veel over geschreven en uit de boeken kunnen we veel leren over de combinaties van verschillende types kaas en wijn.

Maar waarom smaakt wijn dan...

14/04/2017

Zes voordelen van witte wijn voor de gezondheid

Iedereen kent de voordelen die rode wijnen ons bieden. maar de witte hebben ook hun eigenschappen, naast hun  onfeilbare frisheid en geur. Wat zijn de belangrijkste voordelen van witte wijn voor de gezondheid?  Hier vermelden we enkele.

1. Het is goed voor long gerelateerde ziekten

Tussen de voordelen van witte wijn valt het op dat het longziekten voorkomt,  en...

4/11/2016

Hoe smaken Engelse wijnen?

 

Hoewel Engeland in steeds meerdere mate bekend staat als leverancier en verbruiker van bier en whisky, wordt er echter ook wijn geproduceerd. Ondanks dat het koudere klimaat de ontwikkeling en groei van de wijgaarden niet ten goede komt, zijn er toch gebieden waar verschillende soorten wijn geproduceerd wordt. Er sluiten zich steeds meer wijnproducenten aan bij de...

14/10/2016

Wie wijn of bier drinkt, eet beter

 

Volgens een onderzoek aan de Universiteit Miguel Hernández (UMH) van Elche, hebben studenten die op gematigde wijze bier of wijn drinken de neiging grotere hoeveelheden vis, fruit en groenten te eten, ingrediënten die deel uitmaken van het mediterrane dieet en ze zijn de basis voor een gezond dieet.

Daarentegen gaven jonge geënquêteerde onthouders (meer dan 1000...

23/09/2016

De Duitse wijnstreken (III/III)

 

De Duitse wijnstreken zijn tevens een van de mooiste gebieden van Duitsland. Het is de moeite waard om één voor één stil te staan bij de verschillende wijnstreken om de wijnen te leren kennen die er vervaardigd worden. In dit artikel brengen we nog enkele regio´s aan het licht en staan we stil bij de verschillende druivenvariaties, type wijnen en de omvang van de...

16/09/2016

De Duitse wijnstreken (II/III)

Dankzij het temperatuurverschil in de verschillende regio´s, kent Duistland wijnstreken die zowel geschikt zijn voor de produktie van witte als van rode wijnen. Na een blik te hebben geworpen op enkele van deze gebieden in het eerste artikel, onthullen we je in dit tweede artikel in welke streken van Duitsland goede wijn wordt gemaakt.

De streek Franken

Dit gebied...

9/09/2016

De Duitse wijnstreken (I/III)

Duitse wijnen kennen een lange traditie en zij scoren steeds beter op de internationale wijnmarkt. Om deze wijnen te leren kennen is het wel noodzakelijk om te weten wat de belangrijkste wijnsteken in Duitsland zijn.

De wijnstreken worden in Duitsland opgedeeld in 13 zones met een gemiddelde oppervlak van 100.000 ha. Door de gunstige weersomstandigheden die de produktie...

5/08/2016

Drie heerlijke veganistische cocktails

Veganistisch zijn is niet onverenigbaar met het kunnen genieten van een goede cocktail, daarom willen we je nu verschillende cocktails aanbieden die geen enkele ingrediënten bevatten van dierlijke oorsprong. Bovendien zijn ze goed koud!

BELLINI:

Ingrediënten:

3 perziken met wit vruchtvlees 1 lepel citroensap 1 fles schuimende Prosecco

Bereiding:

...

29/07/2016

8 coctails met wijn om de komst van het goede weer te vieren

 

Heb je zin in een coctail op basis van een lekkere wijn? Wij bieden je hier de volgende suggesties die niet te versmaden zijn! 

1. Met Coca-Cola: als je van rode wijn houdt maar ook wel eens iets anders wil proberen, probeer dan om in het glas een zelfde deel coca-cola aan de wijn toe te voegen. Maak het geheel af met wat ijs en citroensap. 

2. Met koolzuurhoudend...

3/06/2016

Wat drinkt men liever: wijn met een hoger of juist met een lager alcoholgehalte?

De smaken veranderen en bepaalde modeverschijnselen van vroeger blijken nu volledig uit de tijd te zijn. Dit geldt ook voor wijnen. Onderzoeken van het Basque Center on Cognition, Brain and Language (BCBL) en het Basque Culinary Center (Spanje), brachten opvallende resultaten aan het licht over bepaalde aspecten omtrent wijnconsumptie.

Bij het vervaardigen van een...