Avisar de contenido inadecuado

Wijn en De blog van Uvinum

28/08/2015

Is het Blue Curaçao? Nee, het is blauwe wijn!

Tot nog toe hebben we rode, rosé, witte en diep rode wijnen gezien... maar geen blauwe! Alhoewel er wel blauwe champagne bestaat is blauwe wijn iets nieuws uit Spanje. Dit is de eerste blauwe wijn ter wereld. Indrukwekkend, niet?

Deze wijn heet Gik Live!, en is ontwikkeld door een aantal jonge entrepreneurs uit Baskenland. De kleur is niet het enige wat anders is, de smaak is...

21/08/2015

De vorm van een wijnglas bepaalt de smaak van de wijn

Het is algemeen bekend dat voor verschillende wijnen verschillende vormen glazen moeten worden gebruikt. Sommige glazen zouden de smaak van de ingrediënten aanzetten door specifieke eigenschappen te benadrukken. Tot nog toe hebben we echter nog geen bericht gehad over hoe de vorm van het glas de smaak van de wijn zelf zou kunnen veranderen.

Hier is onlangs verandering...

7/08/2015

Waar je wijn moet drinken in Rome

Als je door Rome loopt is het zeker een goed idee om te zoeken naar wijn bars. In rome hebben ze namelijk andere stijlen en andere gebruiken. Één voordeel dat ze in ieder geval hebben is dat als je een goede wijn hebt geproefd, je de mogelijkheid hebt om de fles te kopen en mee naar huis te nemen. 

1. Il Goccetto, Via dei Banchi Vecchi 14:

Deze wijnbaar bestaat...

31/07/2015

Barbecue aan? Kies de juiste wijnen!

Vlees op het rooster en de beste wijn

Jij kiest de dag en de plaats, de vrienden, het beste vlees en de beste vis en groenten... Alleen de wijn ontbreekt nog. Wacht niet tot het laatste moment en kies de beste wijn voor bij jouw vlees, vis en groenten voor de perfecte barbecue.

Om te beginnen, een lichte en frisse wijn

Het feest kan beginnen. Het is warm, het vlees...

24/07/2015

Wijn drinken maakt je mooier

In de Romeinse tijd werd wijn al gebruikt om de huid mooier te maken. Een aantal behandelingen gebruiken druiven zaden ter stimulatie van de zuurstoftoevoer van de opperhuid en om de huid te hydrateren. Dus behalve de goede eigenschappen voor onze binnekant maakt wijns ons ook nog mooier aan de buitenkant. In de eenentwintigste eeuw hebben meerder studies aangetoond...

17/07/2015

Casavecchia: de Italiaanse druif die Argentinië verovert

Als we het hebben over druivenrassen dan denken we meestal afhankelijk van waar we vandaan komen aan veelal dezelfde soorten zoals: Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Malbec, Pinot Grigio, Muscat, enz... We moeten ons wel realiseren dat er nog vele andere soorten locale druiven bestaan die veel minder bekend zijn. In de geschiedenis zijn er zat druiven geteeld die in de ...

10/07/2015

Waar je wijn moet drinken in Barcelona

Barcelona is een wereldstad vol met kunst, architectuur, mode ,design en plekjes om te lunchen of dineren. Als je wat wilt drinken dan zijn er genoeg traditionele bars, nieuwe bars of trendy bars waar je je in goede handen bevindt. Als je van plan bent om je vakantie in Barcelona door te brengen en je wilt goede wijnen drinken dan hebben we hierbij wat plaatsen voor je die je...

3/07/2015

Brood bij de wijn

Het koppelen van brood met wijn kan een moeilijke taak zijn. Ondanks dat ze vaak samen gaan moet je om de juiste broden en wijnen aan elkaar te koppelen verschillende broden proberen en op je smaak afgaan. 

Hier kun je wat combinaties vinden om te proberen voordat je zelf aan de slag gaat met het creëeren van je eigen varianten:

Champagne en Brioche brood:

Brioche...

26/06/2015

Majorca: niet alleen strand, maar ook goede wijn

De Balearen zijn eilanden die bekend staan om hun prachtige stranden, vaak vol met touristen ged. Daarom zitten deze stranden vaak vol met toeristen gedurende de zomer. Majorca in het bijzonder heeft veel andere dingen te bieden: sport, vrijetijdsbesteding, gastronomie en wijn. Wat wijn betreft hebben ze bijzondere wijnen, wijn kelders en een aantal wijn routes om de tourist...

5/06/2015

De meest voorkomende wijnfouten II

Er zijn veel verschillende factoren die aangeven dat een wijn in een slechte staat verkeerd, een vieze smaak heeft of een verkeerd bereidingsprocess heeft gehad. Nadat we de vorige keer een aantal van de meest voorkomende wijnfouten hebben besproken, laten we je er vandaag nog een aantal zien.

Zwaveldioxide. Dit word regelmatig gebruikt in het proces van het maken van...