Avisar de contenido inadecuado

Wijn en De blog van Uvinum

3/06/2016

Wat drinkt men liever: wijn met een hoger of juist met een lager alcoholgehalte?

De smaken veranderen en bepaalde modeverschijnselen van vroeger blijken nu volledig uit de tijd te zijn. Dit geldt ook voor wijnen. Onderzoeken van het Basque Center on Cognition, Brain and Language (BCBL) en het Basque Culinary Center (Spanje), brachten opvallende resultaten aan het licht over bepaalde aspecten omtrent wijnconsumptie.

Bij het vervaardigen van een...

27/05/2016

Onfeilbare tips om kaas en wijn te combineren

Kaas is in gastronomisch opzicht een van de smaakvolste spijzen die er zijn. Angezien iedere kaas anders is en vele smaaksensaties teweegbrengt, kunnen zij ook prima met vele soorten wijnen gecombineerd worden. Laten we eens kijken naar een aantal foefjes om kaas en wijn op een perfecte manier ineen te laten strengelen. Weet je wellicht al de beste combinaties? Een goede...

13/05/2016

Wat zijn de meest voorkomende wijnflessen?

Men begon pas in de 17-de eeuw wijn te bottelen in glazen flessen. Voordat de flessen verschenen werden er andere materialen gebruikt zoals kruiken van aardewerk, dierendarmen of houten vaten.

Vandaag de dag zijn flessen de eerste optie om wijn te bewaren nadat deze de wijnkelder verlaat. De wijn zet zijn ontwikkelingsproces voort in de fles totdat het optimale ...

29/04/2016

Een glas wijn per dag zou voordelen kunnen hebben voor mensen met diabetes

Wijn heeft voordelen voor de gezondheid, zowel om voor ons lichaam op externe wijze te zorgen als voor de algehele gezondheid van het organisme. Diverse studies bevestigen dat er een directe relatie is tussen de consumptie van een of twee glazen wijn per dag met een grotere gezondheid die de hersenen kunnen beinvloeden en de veroudering voorkomen.

En niet alleen dat,...

22/04/2016

Hoe is de wijnconsumptie in de laatste jaren veranderd?

De gastronomische behoeften zetten zich razendsnel voort en de consument stelt steeds hogere eisen. Deze ontwikkeling is ook waar te nemen in het wijnverbruik. Laten we eens een kijkje nemen hoe de consument nou eigenlijk veranderd is in de afgelopen jaren!

Men neemt niet met alles meer genoegen. Aangezien men in slechts enkele jaren overstelpt is met informatie,...

8/04/2016

De 5 meest opmerkelijke manieren om wijn te laten rijpen

In de laatste jaren heeft wijn zich ontwikkeld tot een sociaal verschijnsel en er zijn daardoor vele activiteiten ontstaan die gaan van toeristische routes tot allerlei soorten wijnproeverijen via beurzen, evenementen en ga zo maar door.

Tegelijkertijd brengen de wijnproducenten steeds aantrekkelijkere soorten op de markt met een grote verscheidenheid aan verpakkingen,...

25/03/2016

Drink je slank met rode wijn

We hebben het al vele malen gehad over de positieve eigenschappen van wijn op onze gezondheid, vooral wat betreft hart- en vaatziekten, als anti-aging element…Maar tot nu toe wisten wij nog niets over de mogelijke invloed van wijn als afvalversneller. Dit zou een reden te meer zijn en een extra argument om wijn, natuurlijk altijd met mate, te nuttigen.

Uit een...

26/02/2016

De beste Sangria recepten

Als mensen aan de Spaanse cultuur denken schieten er meestal een aantal dingen in hun gedachten. De meest bekende zijn misschien wel: tapas, paella en sangria. Misschien is het cliché maar een hoop toeristen in Spanje vragen toch naar Sangria vanwege de alternatieve en sterke smaak. 

Het is een drankje dat gedurende het hele jaar word geserveerd. Zomer is echter wel de beste...

12/02/2016

Wijn gemaakt door celebrities

Meer en meer celebrities en sterren besluiten om hun eigen wijnen te produceren. Hun bekendheid vergroot de mate van succes van hun wijnen, een gebeurtenis die we eerder ook hebben waargenomen bij parfum en kleding. Maar de nieuwste trend in hollywood lijkt het produceren van een eigen wijn.

Het kopel Brad Pitt en Angelina Jolie is vooralsnog het bekendste koppel in de...

5/02/2016

Wist je dat de vorm van het glas de smaak van de wijn beïnvloedt?

Het is bekend dat voor verschillende soorten wijnen verschillende vormen glazen worden gebruikt om de smaak beter uit te laten komen bij het proeven. Wat we nog niet wisten is dat de vorm van het glas ook de smaak van de wijn zelf kan veranderen.

Dit is de conclusie van een onderzoek van een groep Japanse wetenschappers, na het analyseren van de damp van ethanol die uit een...