Avisar de contenido inadecuado

Wijn en De blog van Uvinum

14/10/2016

Wie wijn of bier drinkt, eet beter

 

Volgens een onderzoek aan de Universiteit Miguel Hernández (UMH) van Elche, hebben studenten die op gematigde wijze bier of wijn drinken de neiging grotere hoeveelheden vis, fruit en groenten te eten, ingrediënten die deel uitmaken van het mediterrane dieet en ze zijn de basis voor een gezond dieet.

Daarentegen gaven jonge geënquêteerde onthouders (meer dan 1000...

7/10/2016

Is het makkelijker om kaas te combineren met bier dan met wijn?

Kaas is een van de voedingsmiddelen met de meeste zintuigelijke nuances die we kunnen vinden in de keuken van ieder willekeurig land. Dermate, dat volgens zijn kenmerkende  smaak en aroma, het in oneindigheid van alle soorten gerechten wordt ingesloten, van voorgerechten tot desserts, op dezelfde manier waarop men het alleen eet, en daarom is het makkelijk om ermee te...

30/09/2016

Gematigd alcoholverbruik zou geheugenverlies kunnen voorkomen

 

Volgens een recent onderzoek uitgevoerd door Michael A. Collins van de afdeling moleculaire en therapeutische farmacologie van het Loyola University Medical Center in Maywood, Illinois, draagt een matige alcoholconsumptie bij tot het voorkomen van Alzheimer en geheugenstoornissen in het algemeen.

De onderzoekers benadrukken echter een “matige alcoholconsumptie”, dat...

23/09/2016

De Duitse wijnstreken (III/III)

 

De Duitse wijnstreken zijn tevens een van de mooiste gebieden van Duitsland. Het is de moeite waard om één voor één stil te staan bij de verschillende wijnstreken om de wijnen te leren kennen die er vervaardigd worden. In dit artikel brengen we nog enkele regio´s aan het licht en staan we stil bij de verschillende druivenvariaties, type wijnen en de omvang van de...

16/09/2016

De Duitse wijnstreken (II/III)

Dankzij het temperatuurverschil in de verschillende regio´s, kent Duistland wijnstreken die zowel geschikt zijn voor de produktie van witte als van rode wijnen. Na een blik te hebben geworpen op enkele van deze gebieden in het eerste artikel, onthullen we je in dit tweede artikel in welke streken van Duitsland goede wijn wordt gemaakt.

De streek Franken

Dit gebied...

9/09/2016

De Duitse wijnstreken (I/III)

Duitse wijnen kennen een lange traditie en zij scoren steeds beter op de internationale wijnmarkt. Om deze wijnen te leren kennen is het wel noodzakelijk om te weten wat de belangrijkste wijnsteken in Duitsland zijn.

De wijnstreken worden in Duitsland opgedeeld in 13 zones met een gemiddelde oppervlak van 100.000 ha. Door de gunstige weersomstandigheden die de produktie...

2/09/2016

Wijn en chocolade zijn heel erg lekker en bovendien helpen ze je afvallen

Het is niet de eerste keer dat we informatie publiceren over voordelen van het opnemen van wijn in het dieet om af te vallen. En het is nu, terwijl operatie bikini nog steeds gaande is, dat velen besluiten om te lijnen. Maar moet men daarom verschillende voedingsmiddelen en dranken afwijzen?

Blijkbaar niet, want volgens professor Tim Spector, van het King’s College in...

19/08/2016

Wat is het meest erotische voedsel?

 

Chocolade, aardbeien…is typisch voedsel die de hartstocht tussen twee personen aanwakkert. Maar, zijn dit de enige voedingswaren die erotisch zijn? Nee, zeker niet. Er zijn talloze voorbeelden van stimulerend voedsel die je zeker niet allemaal kende. Hier geven we enkele voorbeelden.

Amandelen

Het is best vreemd dat deze droge vrucht als erotisch voedsel ...

12/08/2016

7 café´s in Londen waar je een goed glas wijn kunt drinken

 

Londen is een van de meest multiculturele plekken die er zijn en de stad biedt dan ook verschillende gespecialiseerde café´s en restaurants. Buiten het bier om, is het ook goet te weten in Londen goede wijn gedronken wordt dankzij de wijnproducenten uit verschillende landen die ervoor zorgen dat hun wijnen een plaats hebben in de vrijetijdsgelegenheden. Als je op reis...

5/08/2016

Drie heerlijke veganistische cocktails

Veganistisch zijn is niet onverenigbaar met het kunnen genieten van een goede cocktail, daarom willen we je nu verschillende cocktails aanbieden die geen enkele ingrediënten bevatten van dierlijke oorsprong. Bovendien zijn ze goed koud!

BELLINI:

Ingrediënten:

3 perziken met wit vruchtvlees 1 lepel citroensap 1 fles schuimende Prosecco

Bereiding:

...