Avisar de contenido inadecuado

Wijn en De blog van Uvinum

13/01/2017

Vier fabeltjes over rosé wijnen

 

Rosé wijn is een drank die een lange traditie kent in vele delen van de wereld, zoals bijvoorbeeld Frankrijk, waar deze wijn zeer gewaardeerd is. De historici zijn het er feitelijk over eens dat men pas wijn begon te drinken na de bijzondere en opvallende kleur van rosé wijnen te hebben ontdekt. De markt is overstelpt met rosé wijnen van een goede kwaliteit die net...

23/12/2016

Vereisten bij de keuze van een wijn voor een romantisch diner

 

Als je een date hebt met hem of met haar, dan moet het avondmaal perfect zijn, zowel met als zonder kaarslicht. De keuze van een goede wijn bij een romantisch diner is erg belangrijk en het is hierbij niet zaadzaam om te improviseren. Als je onze raad goed opvolgt zul je zeker succes hebben!

Bij ieder gerecht zijn eigen wijn

Als je romantische diner uit vis...

9/12/2016

8 ideeën om thuis de wijnflessen als kerstversiering te gebruiken

 

Wist je dat het hergebruiken van kurken en wijnflessen als kerstversiering best origineel kan zijn en het ook nog eens goed voor je portemonnee is? Daarom geven we je hier vast was inspirerende ideeën die erg decoratief zijn. Dus, denk eraan, gooi na het drinken van rode, witte of mousserende wijn niet de fles weg maar bewaar ze als originele kerstversiering!

1....

25/11/2016

Ben je handig? Een paar tips voor het hergebruiken van wijnvaten

 

Je kunt wijnvaten, buiten hun normale functie in de wijnkelder, voor vele andere dingen gebruiken. Heb je er wel eens aan gedacht dat wijnvaten eigenlijk best decoratief kunnen zijn? Hier geven we je een paar ideëen om de wijnvaten voor andere doelen te gebruiken. Knoop ze maar goed in je oren!

Je kunt wijnvaten ook gebruiken als ijsbucket

Als men wijnvaten niet...

11/11/2016

Foefjes om op een succesvolle manier je toetjes te combineren

 

Het combineren van toetjes met wijn is een van de betere manieren om de smaak van beiden goed tot zijn recht te laten komen. Onthoudt de volgende aanwijzingen goed en verras je gasten thuis met de beste combinaties van toetjes met wijn die ook bij een bezoek aan een restaurant goed van pas kunnen komen.

Taarten: zoete wijnen zoals Sauternes de Nourdeaux passen prima...

4/11/2016

Hoe smaken Engelse wijnen?

 

Hoewel Engeland in steeds meerdere mate bekend staat als leverancier en verbruiker van bier en whisky, wordt er echter ook wijn geproduceerd. Ondanks dat het koudere klimaat de ontwikkeling en groei van de wijgaarden niet ten goede komt, zijn er toch gebieden waar verschillende soorten wijn geproduceerd wordt. Er sluiten zich steeds meer wijnproducenten aan bij de...

28/10/2016

Ervaringen in het gebruik van wijn als therapie

  

Wijn is gezond en bevat veel voordelen voor de gebruikers, bovendien maakt het deel uit van een actie van eensgezindheid en van vermaak. En het is iets dat men geprobeerd heeft te bevorderen in een ziekenhuis in Frankrijk, waar vorig jaar een wijnbar werd geopend als stimulatie voor gebruik als palliatieve therapie.

Het initiatief biedt verschillende voordelen die...

21/10/2016

De 8 slechtste combinaties ter wereld

 

Er bestaan combinaties van wijn met eten die je tot iedere prijs moet vermijden omdat ze zich zo slecht verdragen als (sommige) katten en honden. Soms heeft het de voorkeur te leren dat je niet meer moet doen dan te leren wat je moet doen op het moment van het samenstellen van jouw gerechten. In sommige gevallen kan een verkeerde combinatie een kater of maagzuur...

14/10/2016

Wie wijn of bier drinkt, eet beter

 

Volgens een onderzoek aan de Universiteit Miguel Hernández (UMH) van Elche, hebben studenten die op gematigde wijze bier of wijn drinken de neiging grotere hoeveelheden vis, fruit en groenten te eten, ingrediënten die deel uitmaken van het mediterrane dieet en ze zijn de basis voor een gezond dieet.

Daarentegen gaven jonge geënquêteerde onthouders (meer dan 1000...

7/10/2016

Is het makkelijker om kaas te combineren met bier dan met wijn?

Kaas is een van de voedingsmiddelen met de meeste zintuigelijke nuances die we kunnen vinden in de keuken van ieder willekeurig land. Dermate, dat volgens zijn kenmerkende  smaak en aroma, het in oneindigheid van alle soorten gerechten wordt ingesloten, van voorgerechten tot desserts, op dezelfde manier waarop men het alleen eet, en daarom is het makkelijk om ermee te...