Avisar de contenido inadecuado

Wijn en De blog van Uvinum

26/11/2012

Nieuwe wijngaarden, oude wijngaarden

Een van de mooiste geheimen van wijn is de constante evolutie die lijdt. Dezelfde fles, na enkele dagen opnieuw getest, kan verschillende nuances inhouden. Dit komt omdat binnen de wijn blijft een veelheid van wijn bacteriën die zullen ontwikkelen, wijzigen en nog wijzigen de kenmerken van de wijn.

Ook in de vaten zijn er grote veranderingen, wanneer het contact tussen...

14/11/2012

De ideale temperatuur voor het drinken van een wijn

De Wijn temperatuur  is een al lang bestaande onderwerp van veel controverse, net als de volkse kennis dat man de witte wijn dan de rode wijn kouder moet drinken, maar welke is de nauwkeurige temperatuur om de wijn in zijn hele pracht kunnen genieten?, zullen wij hieronder dit vraag en andere vragen proberen te verklaren.

Meestal wijnen worden opgeslagen in kelders of...

12/11/2012

Wijn en vrouwelijke seksuele verlangen

Het is niet meer een mythe.

Er is al veel gezegd en gespeculeerd over wijnconsumptie en vrouwelijke seksuele verlangens. Vandaag de dag kan man krachtig beweren dat matige consumptie van rode wijn aanzienlijk vrouwelijke seksuele verlangen vergroot , hoewel het bekend was dat de consumptie van wijn en andere alcoholische dranken doorbloeding bij mensen vergroten , de...

9/11/2012

Hoe een Spaanse wijnetiket lezen

In een fles wijn is er veel informatie te interpreteren. Het Spaanse wijnetiket is een van de belangrijkste onderdelen, is - samen met de achterkant etiket, de aard van de fles, de dop en het kurk - zoals de wijninschrijving, zijn kenmerk. Daarin, bovendien van het ontwerp te genieten (kenmerk en handelsmerk), kun je zoeken naar de belangrijkste elementen van de wijn die over...

7/11/2012

Hoe de indrukwekkende wijnstreken bereikten succes?

Enkele dagen geleden las ik een groot artikel in het tijdschrift La revue de vin de France. Ik raad iedereen aan die wil begrijpen hoe ze ontwikkelden zich de groote wijnstreken in de wereld als Bordeaux, Bourgogne, Toscaans, etc...Wijnen die nu wereldwijd zijn erkend en waarvan de marktprijzen soms tot duizenden euro's oplopen.

Het merkwaardige van dit geval is dat het...

5/11/2012

Zijn mening over een wijn te geven is als een verhaal te vertellen

Soms, een vriend of kennis vertelt me over hierop commentaar te geven en hun ervaringen te delen met wijn in Uvinum:

Ik ken niet wijn. Ik ben geen expert en ik kan niet zeggen indien het connotaties van kersen, geroosterde noten heeft, etc ...

En ik denk dat in deze zin, is er een enorme inschattingsfout onder de mensen te denken dat als zij in staat zijn of niet te...

31/10/2012

Hoe wijn proeven zonder een echte proever te zijn

Het enige wat we graag in wijn hebben en voelen zich zwak voor zijn gaven en verfijnde smaak zijn wij een beetje onbewuste proevers, de zintuigen wij gebruiken om de wijnen te proeven zijn het zicht, de reuk en de smaak, en deze zintuigen zijn niet exclusief van een proever of een sommelier. Als het waar is, een expert voorproefje heeft vele jaren ervaring en kennis die komt...

29/10/2012

Hoe een goede wijn te kiezen

Het belangrijkste is om een wijn te kiezen moet je weten dat duurder niet altijd beter betekent en dat de prijs van elke fles verwijst naar het proces van het maken van wijn en geen aanwijzing voor de kwaliteit. Belangrijke factoren bij de kosten van een fles zijn:

de min of meer verzorging van de druiven in de wijngaard indien er veroudering in de fles ...

19/10/2012

Waaruit is de wijn?

Veel landen hebben een vlag drank die staan er trots op, Rusland en zijn vodka, México en zijn Tequila, Schotland en zijn whisky, Peru en zijn pisco, en zo veel anderen; maar wie zou trots voor wijn moeten zijn? Welk land of welke cultuur de wijn schiep? Het antwoordis is erg polemisch en gediscussieerd, de wijnoorsprong is niet zo duidelijk en is op veel vermoeden gegrond...

12/10/2012

Leren hoe aan een wijn te ruiken

Een van de zinen die in een wijnproeverij is de reukzin. Deze reukzin moet worden getraind, zodat de reukfase van de wijnen gedurende de wijnproeverij bevredigend is, het is niet iets dat wordt bereikt met alleen maar een amateur en het ruiken aan een paar wijnen. Omdat de enige manier om te trainen wordt keer op keer ruiken, is het belangrijk om te weten wat de smaken om in ...