Avisar de contenido inadecuado

Franse Wijn en De blog van Uvinum

9/06/2017

Waarom smaakt wijn beter met kaas?

 

Het is al lang bekent dat kaas en wijn onafscheidelijk zijn. Deskundigen uit de culinaire wereld geven dikwijls advies over combinaties die een nieuwe dimentie geven aan onze evaringen als fijnproevers. Er is hier dan ook veel over geschreven en uit de boeken kunnen we veel leren over de combinaties van verschillende types kaas en wijn.

Maar waarom smaakt wijn dan...

31/03/2017

9 café´s in Parijs waar je goede wijn kunt drinken

 

Ondanks dat Spanje zijn weg naar de top baant als land bij uitstek in gastronomisch oogpunt, blijft Parijs bekent staan door zijn lofzang aan de goede keuken, de champagne en de goede dranken. Als je de gelegenheid hebt om je vakantie door te brengen in Parijs of om snel een bezoek aan de stad te brengen, dan zal deze lijst van café´s en bars om wijn te drinken je...

24/02/2017

Smaakt biologische wijn beter dan gewone wijn?

 

Biologische wijnen worden steeds populairder zowel in Spanje als in andere landen zoals Frankrijk, waar de de biologische cultuur al langer ingeburgerd is. De bio cultuur is meer dan alleen een modeverschijnsel; het is een ware trend die niet alleen meerwaarde aan het produkt geeft maar ook het menselijke milieu-impact in de teelt vermindert.

Maar kunnen we hierdoor...

4/11/2016

Hoe smaken Engelse wijnen?

 

Hoewel Engeland in steeds meerdere mate bekend staat als leverancier en verbruiker van bier en whisky, wordt er echter ook wijn geproduceerd. Ondanks dat het koudere klimaat de ontwikkeling en groei van de wijgaarden niet ten goede komt, zijn er toch gebieden waar verschillende soorten wijn geproduceerd wordt. Er sluiten zich steeds meer wijnproducenten aan bij de...

30/11/2012

Wijnen van Gallië

Op de wegen naar Santiago, bossen en parken, voel de geur van verse kruiden, sommige noten van tijm en laurier. Daar, in het zuiden van Frankrijk, waar het eindigt Catalonië is de Languedoc-Roussillon streek, het land van rode wijnen, zoete en mousserende, en mediterrane smaken van olijfolie en knoflook.

De Languedoc streek wordt gekenmerkt door de productie van rode ...