Avisar de contenido inadecuado

Eendenfilet met vruchten en rijst

{
}

 TAGS:undefinedEendenfilet met vruchten en rijst is een gerecht dat vooral bedoeld is voor feestdagen als Kerst omdat het nogal bewerkelijk is, maar als je een etentje hebt voor een speciale gelegenheid en voldoende tijd, ga je zeker hoge ogen gooien aan tafel. Bovendien is eend een witte vleessoort, met een intense smaak maar een zachtere textuur dan varken, rund of ander gevogelte, en daarom licht en ideaal voor de zomer, samen met fruit.

Het gebruik van kiwi als ingrediënt voor dit recept voor vier personen is gunstig vanwege het gehalte aan vitamine C, ideaal om virussen te voorkomen en een goede helper voor de opname van ijzer door het lichaam.

Ingrediënten:

  • 250 gram wilde rijst
  • 1 theelepel maïzena
  • 2 eendenborsten
  • 2 plakken pancetta
  • Water
  • Bieslook in kleine stukjes
  • Peterselie
  • Zout
  • Peper
  • Extra vergine olijfolie
  • 200 ml rode wijn
  • 1 kiwi
  • 1 granaatappel

Bereiding

  1. Stap 1: Kook de wilde rijst in een pan met water en een beetje zout gedurende 20 minuten, roer los en zet apart.
  2. Stap 2: Grill de plakken pancetta van ongeveer een halve centimer dik en snijdt elke plak in drie stukken.
  3. Stap 3: Hak de pancetta fijn met een blender en vul de eendenborsten hiermee (maak een klein zakje met snee overdwars)
  4. Stap 3: Controleer zout en peper aan het vlees, maak een paar bezuinigingen diamant zo in het vette gedeelte en breng het naar een pan zonder olie tot ze bruin.
  5. Stap 4: Breng het vlees op smaak met peper en zout, maak een aantal ruitvormige snedes in het vetste deel en leg in een koekpan zonder olie tot het vlees goudbruin is.
  6. Stap 5: Zet het vlees in een ovenschaal in de oven gedurende 7 minuten op 200 graden, fileer het en zet apart.
  7. Stap 6: Giet de 200 ml wijn in een pan en laat inkoken, vermeng met de maïzena opgelost in een beetje koud water (om klontjes te vookomen). Zet de saus apart.
  8. Stap 7: Schil de kiwi en snijd deze in dobbelsteentjes.
  9. Stap 8: Snijd de granaatappel doormidden en verwijder de pitjes.
  10. Stap 9: Fruit in een koekpan met een beetje olie de kiwi en granaatappelpitjes, samen met de bieslook. Voeg daarna de rijst toe en meng het geheel.
  11. Stap 10: Maak voor het opdienen een bedje van rijst en leg daar de gevulde eend op. Versier met peterselie. 

Welke wijn drink je hierbij? Wij raden je een jonge en fruitige wijn aan, perfect in harmonie met dit grootste gerecht. Vandaag raden wij je aan:

 TAGS:Teanum Favugne Red 2013Teanum Favugne Red 2013

Teanum Favugne Red 2013

 

 

 TAGS:Honoro Vera 2013Honoro Vera 2013

Honoro Vera 2013

{
}

Deja tu comentario Eendenfilet met vruchten en rijst

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre