Avisar de contenido inadecuado

Combineren van wijn en pasta? Ja, er is naast Lambrusco meer te beleven

{
}

 TAGS:undefinedZoals we weten, is combineren een kunst die men met het verstrijken van tijd en ervaring gaat beheersen, en dat wat we hier presenteren is niet iets dat men precies moet volgen, het is geen wetenschap, het zijn slechts tips om je te helpen om met de beste keuze van wijn van je pasta te genieten. Natuurlijk, ieder heeft zijn smaak en over persoonlijke smaken valt niet te twisten. Maar afgezien van persoonlijke smaak, willen wij je nu enkele keuzes voorstellen zodat Lambrusco niet je enige alternatief is bij je favoriete pasta.

Handvaten voor het combineren van pasta naar smaak

Gewoonlijk wordt de smaak van pasta bepaald door het type saus waarmee het wordt samengevoegd, daarom bespreken we eerst de beste wijnen om ze overeenkomstig de gekozen saus te combineren:

  • Sauzen of bijgerechten op basis van groenten: het zou het beste zijn droge volle rosé wijnen te gebruiken.
  • Sauzen op basis van pesto en andere paddenstoelen: bij  deze heerlijke pasta kunt u bij voorkeur witte Crianza of Sauvignon blanc nemen.
  • Tomatensauzen: waarschijnlijk de meest populaire, maar heerlijke. Het wordt aanbevolen om ze te combineren met lichte rosé wijnen, omdat de zuurgraad goed past bij tomaat. Als je meer van de traditie bent, kun je het combineren met Chianti, zoals de Italianen het voorschrijven.
  • Pasta met zeevruchten en vis: voor deze gerechten zou je beste keus witte wijn zijn, en vooral Pinot of Malvasía. Als je wilt, kan goede cava of droge champagne ook een goede keuze zijn.
  • Pasta met vlees: de kennis van een goede sterke rode wijn zal je smaakpupillen plezieren en een volledige tevredenheid geven.

Lichte pasta’s: die alleen gecombineerd worden met een beetje mozzarella kaas en vinaigrette vallen heel goed in de smaak met rosé wijnen.

Met deze tips heb je geen excuus om niet naar de keuken te rennen om je favoriete pasta te bereiden, of misschien wel naar het beste pastarestaurant in de buurt, en jezelf te verwennen met je favoriete wijn. Smakelijk!

 

 TAGS:Comincioli Chiaretto DiamanteComincioli Chiaretto Diamante

Comincioli Chiaretto Diamante

 

 

 TAGS:Antinori Guado al Tasso Bolgheri Scalabrone 2015Antinori Guado al Tasso Bolgheri Scalabrone 2015

Antinori Guado al Tasso Bolgheri Scalabrone 2015

{
}

Deja tu comentario Combineren van wijn en pasta? Ja, er is naast Lambrusco meer te beleven

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre