Avisar de contenido inadecuado

Cocktails met gin

{
}

 TAGS:Bij het maken van cocktails kun je met gin alle kanten op. Het kan in allerlei bereidingen worden gebruikt. Een overzicht van de populairste cocktails op basis van deze tongstrelende drank:

Gin Tonic

Ongetwijfeld de populairste cocktail op basis van gin en bovendien heel makkelijk te bereiden.

Ingrediënten:

  • 1 deel gin
  • 1 deel tonic
  • Een schijfje citroen en ijs naar smaak

Bereidingswijze:

Doe ijs naar smaak in een groot glas. Voeg de gin toe en daarna de tonic.

Serveer met een schijfje citroen.

De verhoudingen van deze cocktail zijn doorgaans 1 op 1, wat wil zeggen 1 deel gin en 1 deel tonic, maar de verhoudingen kunnen ook 1 op 2, 1 op 3 of zelfs 2 op 3 zijn, afhankelijk van de smaak en de gewenste sterkte van de cocktail.

Het is ook mogelijk een scheut citroensap toe te voegen.

Dit recept heeft naar gelang het aan populariteit won geleid tot vele variaties waaronder komkommer en munt.

 TAGS:Gin G'Vine FloraisonGin G'Vine Floraison

Het kiezen van een gin voor het maken van gin tonic is geheel smaakgebonden, maar wij raden je Gin G'Vine Floraison aan, een zeer aromatische gin die zijn aroma?s prijsgeeft door de bubbels van de tonic. Een frisse, zomerse gin.

Alexander

Deze cocktail wordt voor het eerst genoemd in de recepten van Hugo Ensslin in het jaar 1915, hoewel ook wordt gezegd dat de cocktail is ontworpen voor de bruiloft van de kroonprinses met burggraaf Lascelles in Londen in 1922. Ongeacht de herkomst een goede cocktail.

Ingrediënten:

  • 1 deel gin
  • 1 deel cacaolikeur
  • 1 deel room
  • IJs naar smaak

Bereidingswijze:

Schudt de gin, de cacaolikeur, room en het ijs grondig in een cocktailshaker of mengglas.

Serveer in een groot cocktailglas.

De room kan worden vervangen door slagroom en de cacaolikeur door chocoladecrème.

 TAGS:Gin CitadelleGin Citadelle

Probeer deze cocktail met Gin Citadelle, en wat neutralere gin die de volle smaak van chocolade goed laat uitkomen.

 

Dry Martini

Zonder twijfel een andere grote ster onder de cocktails op basis van gin. De naam komt van de maker, de heer Martini, bartender in de Knickerbocker Club in New York, die begin twintigste eeuw op het geniale idee kwam om gin te mixen met vermout.

Ingrediënten:

  • 5.5 cl gin
  • 1.5 cl droge vermout
  • IJs naar smaak
  • 1 olijf ter decoratie

Bereidingswijze:

Meng de gin, droge vermout en het ijs in een shaker of mengglas.

Serveer zonder ijs in een koud cocktailglas.

Versier met een olijf.

 TAGS:Gin Fifty PoundsGin Fifty Pounds

Gin Fifty Pounds past perfect bij deze cocktail, een vier maal gedistilleerde en daardoor zeer verfijnde gin. Zacht en puur, in harmonie met de delicate smaak van vermout. Schitterend.

 

Hoe maak jij je gin tonics? Heb je een speciaal recept voor je cocktails? Wat is je favoriete gin?

{
}

Deja tu comentario Cocktails met gin

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre