Avisar de contenido inadecuado

Cava versus Champagne

{
}

 -

Er wordt mijn mening gevraagd over de concurrentie tussen Cava en Champagne, en de waarheid is dat "geeft me" commentaar te zeggen.

Ten eerste, omdat het meer is dan een debat over smaken, want er is volop van de politiek in deze. En aan de andere, omdat er cava's en champagnes voor iedereen zijn, dus het is moeilijk om te generaliseren.

Laten we zeggen dat het bijzonder, ik ben niet voor de cavas of niet voor de champagnes, want ik ben niet voor de witten of roden wijnen. Het hangt af van de gelegenheid van het verlangen, geld, ...

Beide Cava en Champagne worden eveneens geproduceerd volgens de Champenoise of traditionele methode, hoewel er enkele wijnkelders aan de beiden zijden zijn die een van de andere methoden gebruikt die ook voorkomen.

Eerst de cava lijkt de beste keuze voor elke dag  (Tenzij uw dagelijkse eten van oesters en kaviaar bevatten).Veel cava's kosten van 3 tot 6 euro met meer dan genoeg kwaliteit om een maaltijd waarin we hebben zin om een mousserende wijn mee te gaan.En niet praten over de wijnkelders van de grote wijngaarden allemaal die wij alle kennen, maar zoiets als Xamfrà Brut 2005 een goed genoeg Brut.

De volgende prijsklasse is waarbij echt de cava's een groot verschil maken. Tussen 6 en 15 euro zijn er Cava's voor iedereen, en een vrij hoog niveau. Hier de grotere wijngaarden bieden geweldige producten, zoals Anna de Codorniu Brut of Sumarroca Cuvée Gran Reserva Brut Nature, en ook de kleinere wijngaarden zijn uitzonderlijk, met champagne als Fuchs de Vidal Unic Reserva, uitstekend.


 - Het dilemma komt voort uit de 20 euro, dat is echt waar de Champagnes aan de wedstrijd deelnemen. Blijven de cava's in de vergelijking, als Recaredo Turó d'en Mota 2000 of de Kripta 2006, maar echt de hoeveelheid en de kwaliteit van de Franse Champagnes verduisteren en overweldigen andere mousserende wijnen. Hoeweel in Spanje vergelijkbaar is, maar in de internationale markten, die opener zijn, is het moeilijk voor deze cavas's van deze prijs om meer dan kleurvoorbeeld bij een wijnbeurs te tonen.

 

Hoe dan ook, betekent dat niet dat de hoog-niveau champagnes weinig of geen zin hebben: het is een kwestie van smaak. De Spaanse cava's zijn als een Ribera, een Bierzo, een Toro of een Priorat, de krachtigste in de mond, sterkere smaak en aroma met meer aanwezigheid. En praat niet over mislukte precies namen. In tegenstelling, de Franse champagnes zijn net als hun Bordeaux-wijnen zeer subtiele nuances van de streek, met een zeer lichte details die elegantie geven.

Dit geeft een plus aan cava. In de ogen van veel Spaanse zoals ik, gewend aan Mama's keuken, die het huis van aroma's en smaken vullen, de subtiliteit van Champagne ontgaat ons soms, en we eisen een periode van aanpassing om echt te genieten van de Franse mousserende wijn. En niet altijd willen onze neus aan passen, maar gewoon er genieten van een goed glas champagne.

Voor degenen die een gewerkt geur hebben, de experts, mensen die er gewend zijn, aan degenen die ik benijd, omdat ze hebben gekend en diep uitgebreid en goed proeven, die uiteindelijk de voorkeur aan de Champagne geven. Nou ja, niet alles in het leven is Ferrari, in feite, Red Bull leidt ...

 

{
}

Álbum de fotos de Cava versus Champagne

2 de 2

Ver fotos de Cava versus Champagne

{
}

Deja tu comentario Cava versus Champagne

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre