Avisar de contenido inadecuado

De beste rum voor een mojito

{
}

 TAGS:undefined

 

De mojito is een van de meest populaire coctails en zonder twijfel de bekendste die op basis van rum gemaakt wordt. Desalniettemin zijn niet alle coctailexperts het erover eens wat nou de juiste ingredienten moeten zijn: limoen of citroen, witte of bruine suiker, munt of pepermunt, koolzuurhoudend water of tonic water,…


En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende variëteiten van mojito onder andere met aarbeien, koffielikeur, chocolade, watermeloen, pepermunt,... er zijn ontelbare combinaties mogelijk en dan rijst de vraag: wat is nou de beste rum voor een mojito?


Waar je in eerste instantie op moet letten is wat voor smaaksensatie je wilt bereiken met je mojito. Wil je een verfrissende mojito ofwel een zoetere of zuurdere of zelfs een wat warmere mojito of juist een voor smulpapen. Zowel de ingrediënten als de smaken daarvan bepalen de stijl van je mojito. De rum neemt hier een centrale plaats in aangezien dit het hoofdingrediënt is. Hier geven we enkele tips om de beste rum te kiezen bij iedere coctail:


Bittere mojito: Bij deze mojito voeren de aroma´s en ingrediënten zoals tonic water, limoen- of citroenschil of bitter likeur Angostura of zelfs de wat sterkere tequila, de boventoon. Deze originele coctails wijken erg af van het klassieke idee van mojito´s alhoewel de bittere ondertoon deze combinatie erg verrassend maakt. Als je in dit geval de nadruk wil leggen op de bittere smaak, dan kan je het beste een witte rum kiezen met een milder aroma zoals Bacardi rum.


Mojito voor smulpapen: Bij deze mojito´s overheersen de zoete smaken zoals siroop of puré van rode vruchten (onder andere aardbei of granaatappel), chocolade, passievrucht, vijgen of zelfs een scheut zoete cava. Als deze mojito´s ook nog eens bereid worden met overzoete rum kan dit wel eens teveel van het goede zijn. Desalniettemin, hebben deze mojito´s wel een robuuste rum met een diepe smaak en een moeie tint nodig, zoals rum Barceló.


Zure mojito: De originele mojito is een uitzonderlijke combinatie van het enigszins bittere sodawater en de zure smaak van limoen of citroen. Het resultaat is een frisse en speelse drank. In het geval van zure mojito kan het sodawater vervangen worden door water zonder koolzuur en men kan er wat stukjes ananas, grapefruit of andere zure tropische vruchten aan toevoegen. In dit geval kan een krachtige zoete witte rum gebruikt worden waarbij tevens het toevoegen van suiker op die manier vermeden kan worden. Een goede kandidaat is de Bacardi Limón, erg geschikt voor dit soort combinaties.


Kruidige mojito:dit soort mojito´s worden erg gewaardeerd in de niet Spaanssprekende landen waar de rum uit de huidige of vroegere Engelse of Franse koloniën zoals Bermudas, Martinique of Jamaica populairder zijn. Men kan peperkorrels, jeneverbessen, gember en zelfs koffiebonen gebruiken ter vervanging van pepermunt, geweekt in sap van citrusvruchten. In dit geval staat een willekeurige Captain Morgan rum garant voor een goed resultaat en je vrienden zullen er zeker van opkijken.


Dit zijn zo maar enkele van onze suggesties, maar als je meer een liefhebber bent van de traditionele mojito´s, dan bevelen wij hier 2 soorten rum aan waar je overheerlijke mojito´s mee kunt maken. Geniet ervan!

 

 TAGS:Ron Miel Tunel 1LRon Miel Tunel 1L

Ron Miel Tunel 1L, een rum afkomstig uit Spanje die een alcoholgraad van 22º bevat.

 

 TAGS:Legendario Elixir de CubaLegendario Elixir de Cuba

Legendario Elixir de Cuba, gedistilleerde drank uit Cuba met 34º alcohol.

{
}

Deja tu comentario De beste rum voor een mojito

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre