Avisar de contenido inadecuado

De beste Bordeauxwijnen

{
}

 - Gisteren hebben we eens besproken over hoe onze smaken voor de wijnen te uiten, en de verschillenheden van ene land naar een andere.En we zijn in Frankrijk, met de belofte om uit te leggen waarom de Fransen graag specifieke wijnghuizen noemen. Alles komt uit Bordeaux, en al lang, al lang jaren ...

Het is duidelijk dat de Amerikaanse manier van het selecteren van wijnen (per soort druif) niet effectief is in het buurland, waar de meeste van de wijnhuizen wijnen met verschillende soorten druiven op een moment produceren. En de Spaanse classificatie (op naam) is niet erg nauwkeurig in een land waar er 20 wijnstreken, generieke, regionale, gemeentelijke en zelfs namen die overeenkomen met een enkele wijnhuis. Alleen zijn er 57 AOC  ter Bordeaux (het equivalent van de DO), net zoveel als in Spanje.

En het is niet een nieuw probleem:Frankrijk is de grootste producent van wijn bijna sinds de controles bestaan. Tijdens de Middeleeuwen, als de oorlogen tussen landen en barbaarse invasies maakten de landbouw een beroep van risico  (Verplicht te zijn op dezelfde plaats tot de volgende oogst),  de druiventeelt werd overgelaten aan de kloosters, buiten de wereldsrellen.In Frankrijk is waarin zich vestgden de meeste religieuze orden, zoals de Cisterciënzers, die wijn geleverd aan parochies uit heel Europa, maar ook aan de hooggeplaatste leiders hebben.

Bordeaux tevens is begonnen te exporteren zijn traditie als de eerste leverancier van wijnen naar Engeland te zijn, land van wie hij deel uitmaakte, tot de oorlog van 100 jaar. Hij deed het met een voordeel ten opzichte van andere delen van Frankrijk, omdat, naast dat het deel van Engeland was, had de controle over de monding van de Garonne, daardoor bracht hij de wijnen van de Languedoc en andere concurrerende gebieden.

Danks de beheersing van de rivier, en bracht eens de wetten ten uitvoer, zoals deze van de politie des vins, Bordeaux verhinderde te concurreren op dezelfde voorwaarden aan de andere gebieden,omdat de wet hen de verkoop van hun wijnen te brengen in Bordeaux verhinderde,op weg naar Engeland, tot de eerste van december, als de Bordeaux wijnen al op de markt waren.

De voorrang van Bordeaux is zo, en zo de hoeveelheid van deelgebieden en wijnhuizen (meer dan 3.000), die in 1855, ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in Parijs, Napoleon III besloot om een classificatie van Bordeaux wijnen te bevorderen, zodat iedereen het kan weten welke wijnen waren beter of slechter in termen van prestige en geschiedenis van hun châteaus, betalingen of wijnhuizen.

Het was om vertrouwen aan de koper te geven,om te weten of die we betaalden kwam met de kwaliteit overeen van wat gekocht was. Niet al de Bordeaux goed was, dus niet alle Bordeaux konden we voor goed betalen. De wijnhuizen met een beste pad zouden de Premier Crus zijn, en zou het Deuxième, Troisième, Quatrième en Cinquième Crus volgen. Dus, een wijn gemaakt door een Premier Cru Château zou waarschijnlijk beter (en duurder) dan een tweede of Deuxième Cru zijn.

Het lijkt eens een verstandige indeling te zijn, en vooral als hij op een strikte manier geproduceerd wordt, waardoor de eer van Premier Cru slechts aan 4 wijnhuizen toegekend: Château Lafite Rothschild, Château Latour, Château Margaux en Château Haut-Brion. In 1973 zich verenigen Château Mouton Rothschild. Zoals we hebben gezegd, was de consolidatie van het consumentenvertrouwen in de wijnhuizen die traditioneel de beste wijnen hadden gecreëerd.

Vandaar het idee, dat nog steeds bestaat,het selecteren van smaken afhankelijk van het merk of de wijnhuis. Welke zijn de gebreken die we in deze indeling kunnen vinden? In 1855 was het niet mogelijk voor een koper van wijnen, toegang aan de gidsen te hebben die de wijnen van elk jaar rang ze gaven, dus het was gemakkelijker zich laten leiden door de traditie van een wijnhuis, maar dat uitzonderlijk strafte de kleinere wijnhuizen, hoewel die hun kwaliteit van zijn wijnen verbeterden, niet verbeterden in het klassement. De classificatie van 1855 was slechts veranderd door de angst dat kon de discussie veroorzaken, voor veel wijnhuizen die de grens tussen succes en mislukking zou markeren.

De definitieve lijst naam alleen de wijnen van Haut Médoc en Sauternes op, met uitzondering van Haut-Brion de Graves, en dat nog versterkte het verschil tussen Bordeaux en de rest. Een Bordeaux Premier Cru is niet de Pemier Cru van geheel Frankrijk, maar het leek, dus kreeg een verkoopprijs veel hoger dan de rest. Binnenkort andere gebieden dezelfde classificatie ten uitvoer brachten, met verschillende criteria, maar de bekendheid van deze wijnhuizen werden gigantische ten opzichte van de andere. Zelfs vele jaren later, nadat veel van deze wijnhuizen in andere handen overgingen, de locatie of de kwaliteit, de kracht van de namen is nog steeds indrukwekkend. En die macht is degene die een herziening van de indeling verhindert: niemand wil het risico erger werden.

Nu stellen we u eens een spel voor: Indien in Spanje u 4 Premier Crus kiezen moest, door de kwaliteit van hun wijnen door en langs de jaren heen, welke wijnen u zou kiezen? Zouden de wijnhuizen die de beste wijn vandaag de dag produceren?

 TAGS:Domaine Dupont-Fahn Auxey Duresses Cuvee Rosé 2011Domaine Dupont-Fahn Auxey Duresses Cuvee Rosé 2011

Domaine Dupont-Fahn Auxey Duresses Cuvee Rosé 2011

 

 

 TAGS:Barons de Rothschild (Lafite) 1996Barons de Rothschild (Lafite) 1996

Barons de Rothschild (Lafite) 1996

{
}
{
}

Deja tu comentario De beste Bordeauxwijnen

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre