Avisar de contenido inadecuado

Barbecue aan? Kies de juiste wijnen!

{
}

 TAGS:undefined

Vlees op het rooster en de beste wijn

Jij kiest de dag en de plaats, de vrienden, het beste vlees en de beste vis en groenten... Alleen de wijn ontbreekt nog. Wacht niet tot het laatste moment en kies de beste wijn voor bij jouw vlees, vis en groenten voor de perfecte barbecue.

Om te beginnen, een lichte en frisse wijn

Het feest kan beginnen. Het is warm, het vlees ligt te braden en als je niet uitkijkt raak ook jou oververhit. De antipasti als voorafje gaan al rond en daarbij is niets beter dan een koude witte wijn. Bijvoorbeeld een Spaanse albariño of een sauvignon blanc. Of kies voor bier of een vermouth.

Rode wijn. Maar welke?

Vlees en rode wijn zijn een klassieke combinatie. Maar niet alle rode wijnen gaan goed samen met alle soorten vlees of zijn geschikt voor elk jaargetijde. Voor een zomerse barbecue kies je het best een jonge, toegankelijke en lichte wijn met een fruitige afdronk. Een goede keuze is een wijn uit de Italiaanse Valpolicella, een Spaanse rode wijn uit Galicië of een Franse wijn gemaakt met cabernet franc uit de Loire. Hoewel de beste combinatie natuurlijk afhankelijk is van jouw gerecht.

Rundvlees, wijn met structuur

Hoe roder het vlees, hoe gestructureerder de wijn. Dus voor een stevig stuk rundvlees kies je het best voor een wat rijpere wijn. Een volle wijn als een Rioja Reserva of een mourvèdre uit de Provence smaken perfect in combinatie met de textuur en de rooksmaak van gegrilld vlees.

Ander vlees, andere wijnen

Varkensvlees is fijner en vetter. De wijn bij varkensvlees moet hier tegenwicht aan bieden. Lichtere en minder gestructureerde wijnen als een Bourgogne zijn hier ideaal. Lamsvlees heeft meer textuur en vet en daarom kies je beter voor een wijn met meer karakter, zoals een Spaanse Ribera del Duero gerijpt op eikenhout.

Worstjes mogen niet ontbreken op de barbecue. Zij gaan goed samen met een jonge rode wijn of rosé. Hoe kruidiger de worst, hoe minder zwaar de rosé. Een goede keuze is een rosé uit de Rousillon. Met een lichte wijn geef je een hoofdrol aan kruiden en marinades!

Ga voor wit vlees voor een barbecue light. Drink hierbij een witte, aromatische en romige wijn, zoals een Bourgogne.

Bubbels, witte wijn en rosé voor een barbecue light

Wil je een light versie van jouw zomerse barbecue, kies dan voor vis. Een witte, lichte Riesling gaat hier goed mee samen, of kies voor mousserend. Een Brut Nature met bubbels is een goed voorstel, niet alleen bij vis maar ook bij vlees.

Wie zegt dat groenten niet op de barbecue kunnen?

De tijden veranderen en naast de traditionele barbecue zijn er nu ook vegetarische varianten. Ook hier is witte wijn of rosé de aangewezen keuze. Fris, licht en vrolijk en het haalt de smaak van pompoen, tomaat, asperges, paprika, champignon en andere groenten goed naar boven. En als er iemand liever een wijn met minder alcohol heeft raden wij een Moscato d´Asti aan!

{
}

Deja tu comentario Barbecue aan? Kies de juiste wijnen!

Identifícate en OboLog, o crea tu blog gratis si aún no estás registrado.

Avatar Tu nombre