Avisar de contenido inadecuado

28/11/2012

De Ontwikkeling van de Italiaanse Grappa

De Grappa is een gedistilleerde drank die uit de vergisting en distillatie door stoomdestillatie van marc van druiven,vervolgens en dan gemengd met water. De School van Salerno, bekend om zijn bijdragen aan de geneeskunde, en rond het jaar 1000 na Christus sprak van marc destillatie, die vanaf dat moment begon te verspreiden over heel Europa.

Deze unieke brandewijn wordt...

{
}

26/11/2012

Nieuwe wijngaarden, oude wijngaarden

Een van de mooiste geheimen van wijn is de constante evolutie die lijdt. Dezelfde fles, na enkele dagen opnieuw getest, kan verschillende nuances inhouden. Dit komt omdat binnen de wijn blijft een veelheid van wijn bacteriën die zullen ontwikkelen, wijzigen en nog wijzigen de kenmerken van de wijn.

Ook in de vaten zijn er grote veranderingen, wanneer het contact tussen...

23/11/2012

De mythe van de wijngaarden

Ze laten je om een werk een examen doen. Wanneer je maakt het af, zeggen ze tegen je dat je het examen jezelf zal corrigeren, en je weet dat als je tenminste een 5 krijgt, zult je het werk krijgen. Welk cijfer zult jij je geven?

Dat is het problem met de cijfers we aan de wijnjaren geven. De Herkomstbenaming is verantwoordelijk voor de schatting van het wijnjaar van de...

21/11/2012

Ontwikkeling en variaties van Jerez wijn

De Jerez wijn is niet een enige wijn, maar zijn naam bevat 4 variaties die uit een gemaakte base vloeistof door de dezelfe manier ontstaan:

Fino Amontillado Oloroso Palo cortado

 Door de wet, de eerste 70% van het persen is gebruikt om de fijne wijnen en licht jerez of gewone wijnen te ontwikkelen, de volgende 20% is bestemd voor het ...

{
}

19/11/2012

De oorsprong van Oporto

Groot-Britannië niet alleen maakte de bekende thee en het whisky. Ondanks het feit dat dit land bijna geen wijn produceerde, maar maakte bijdrage aan de ontwikkeling van de wereldwijnbouw : degenen hebben de Oporto ontdekt. De geschiedenis van deze Portugeese drank dateert van eeuwen geleden, maar het was recent in de XVII eeuw wanneer de Engelse legden hem aan de rest...

16/11/2012

Wijnen van Portugal

Is er leven na de Porto?

De  wijn uit Portugal is, vooral, heterogeen. De vinho verde heeft niets met de Alentejo wijn te maken, noch de alvarinho portugués met de gallego wijn, noch de Madeira wijn met wat dan ook wijn.

In het noorden produceren zij voornamelijk witte wijnen, aan de oevers van de Minho en Douro (Minho en Douro), doet denken aan de Galicische wijnen,...

14/11/2012

De ideale temperatuur voor het drinken van een wijn

De Wijn temperatuur  is een al lang bestaande onderwerp van veel controverse, net als de volkse kennis dat man de witte wijn dan de rode wijn kouder moet drinken, maar welke is de nauwkeurige temperatuur om de wijn in zijn hele pracht kunnen genieten?, zullen wij hieronder dit vraag en andere vragen proberen te verklaren.

Meestal wijnen worden opgeslagen in kelders of...

12/11/2012

Wijn en vrouwelijke seksuele verlangen

Het is niet meer een mythe.

Er is al veel gezegd en gespeculeerd over wijnconsumptie en vrouwelijke seksuele verlangens. Vandaag de dag kan man krachtig beweren dat matige consumptie van rode wijn aanzienlijk vrouwelijke seksuele verlangen vergroot , hoewel het bekend was dat de consumptie van wijn en andere alcoholische dranken doorbloeding bij mensen vergroten , de...

9/11/2012

Hoe een Spaanse wijnetiket lezen

In een fles wijn is er veel informatie te interpreteren. Het Spaanse wijnetiket is een van de belangrijkste onderdelen, is - samen met de achterkant etiket, de aard van de fles, de dop en het kurk - zoals de wijninschrijving, zijn kenmerk. Daarin, bovendien van het ontwerp te genieten (kenmerk en handelsmerk), kun je zoeken naar de belangrijkste elementen van de wijn die over...

7/11/2012

Hoe de indrukwekkende wijnstreken bereikten succes?

Enkele dagen geleden las ik een groot artikel in het tijdschrift La revue de vin de France. Ik raad iedereen aan die wil begrijpen hoe ze ontwikkelden zich de groote wijnstreken in de wereld als Bordeaux, Bourgogne, Toscaans, etc...Wijnen die nu wereldwijd zijn erkend en waarvan de marktprijzen soms tot duizenden euro's oplopen.

Het merkwaardige van dit geval is dat het...