Avisar de contenido inadecuado

4/08/2017

De 5 tortillas de patatas die je zeker moet proeven als je naar Spanje reist

Er bestaat geen twijfel over dat tortilla de patatas een symbool is van de Spaanse keuken. Het gaat om een gerecht dat in iedere versie passies wekt: met ui of zonder ui, doorbakken of bijna rauw, eindeloze mogelijkheden voor elk wat wils. Het maakt niet uit welke stijl je voorkeur heeft, dit lekkere hapje is zeker altijd welkom als snack. Dat is de reden waarom wij een...

{
}

28/07/2017

5 wijnregio’s die je misschien niet kent maar zou moeten kennen

Wanneer we over wijn en domeinnamen praten, is er onder consumenten een neiging tot conservatisme, in die zin dat het ons veel kost om van streek en zelfs van druivensoort te wisselen, als we eenmaal naar onze smaak de meest geschikte hebben gevonden. Hoewel het waar is dat door het populairder worden van de wijncultuur het mogelijk is geworden dat wijnen met de meest...

21/07/2017

Tafelmanieren, een kwestie van goede opvoeding

In het leven bestaan vele wetenschappen en kunsten die zeer moeilijk te leren zijn maar nodig  voor het goede leven, en tafelmanieren is er zonder twijfel één van. Misschien is het voor sommigen een beetje wazig al die regels die men moet volgen of de hoeveelheid bestek waar men aan moet denken, maar in werkelijkheid is het uiteindelijk een kwestie van opvoeding, goede...

14/07/2017

Hoe smaken de witte Rioja wijnen?

 

De naam Rioja staat garant voor stijl en heeft bovendien een oorsprongsbenaming die alle grenzen doorbroken heeft. Van oorsprong is men altijd gewend geweest aan rode Riojawijnen met verschillende kleurnuances, speciale smaken en krachtige mengsels die de tong strelen. Deze passen in het algemeen perfect bij vlees en wildgerechten.

Sinds een paar jaar komt hier...

{
}

6/07/2017

Wat voor soort wijn is Amarone?

 

De Amarone della Valpolicella is een heel bijzondere wijn gemaakt van rozijnen die eerst in de zon gedroogd zijn, zoals dat ook gebeurt met de veriëteit Pedro Ximénez voor zoete wijn met dezelfde naam. In dit geval, in tegenstelling tot de meeste wijnen op basis van rozijnen, worden eerst de plaatselijke rode wijnvariëteiten in plaats van witte gebruikt en in...

30/06/2017

5 Science-fiction drankjes die werkelijk zouden moeten bestaan

 

Waarschijnlijk is iedereen wel eens nieuwsgierig geweest om het voedsel en de favoriete drankjes van de hoofdrolspelers uit onze favoriete science-fiction boeken, films of series te proeven. Een interesse die toeneemt als we gefascineerd maar met een lege maag mee worden gesleept in hun avonturen en we ons afvragen wat de smaak van het gerecht of de drank is die magen...

23/06/2017

De voornaamste verschillen tussen Scotch en Bourbon

 

Als we het over whisky hebben, weet bijna iedereen dat het om een duizend jaar oud graandistillaat gaat wiens huidige naam afgeleid is van een Iers woord wat letterlijk "water des levens" betekent. Daarentegen hebben de niet-ingewijden in deze boeiende wereld soms moeite om het onderscheid te maken tussen de verschillende variëteiten die momenteel op de markt...

16/06/2017

Coctails op basis van thee

Er is een grote verscheidenheid aan cocktails die op vele manieren kunnen worden bereid met verschillende ingrediënten. Deze keer hebben we een speciale lijst met recepten samengesteld en die gericht is op thee liefhebbers en degenen die de kou de das om willen doen.

Ierse Thee (warm)

Ingrediënten:

• 45ml Ierse whisky • 120ml warme thee • 1...

9/06/2017

Waarom smaakt wijn beter met kaas?

 

Het is al lang bekent dat kaas en wijn onafscheidelijk zijn. Deskundigen uit de culinaire wereld geven dikwijls advies over combinaties die een nieuwe dimentie geven aan onze evaringen als fijnproevers. Er is hier dan ook veel over geschreven en uit de boeken kunnen we veel leren over de combinaties van verschillende types kaas en wijn.

Maar waarom smaakt wijn dan...

2/06/2017

Welke wijnen moeten gekoeld worden en hoe?

 

Iedere liefhebber van wijn weet dat iedere soort zijn eigen ideale serveertemperatuur heeft. Sommigen moeten op kamertemperatuur gedronken worden en een te lage of een te hoge schenktemperatuur kan de indruk van een wijn bederven.

Zo smaken bijvoorbeeld de meeste jonge witte wijnen of rosé´s beter als ze koud gedronken worden. De zwaardere wijnen kunnen...