Avisar de contenido inadecuado

15/09/2014

Kleur en geluid; essentieel bij proeven

De traditionele theorieën over smaken werden al eerder onderuitgehaald door nieuwe ontdekkingen die aantonen dat er veel meer smaakvarianten bestaan dan werd aangenomen. Een recent experiment legt de basis voor een waaier aan mogelijkheden wat betreft de factoren die van invloed zijn bij het proeven van wijn.

{
}
{
}

22/08/2014

Eendenfilet met vruchten en rijst

Eendenfilet met vruchten en rijst is een gerecht dat vooral bedoeld is voor feestdagen als Kerst omdat het nogal bewerkelijk is, maar als je een etentje hebt voor een speciale gelegenheid en voldoende tijd, ga je zeker hoge ogen gooien aan tafel. Bovendien is eend een witte vleessoort, met een intense smaak maar een zachtere textuur dan varken, rund of ander gevogelte, en daarom...

18/07/2014

Hoe krijg je schuim op je bier?

We beschouwen het als vanzelfsprekend en voorwaarde om er volop van te genieten: een glas bier, hetzij uit de fles of van het vat, hoort een goede schuimlaag te hebben, niet te veel maar zeker niet te weinig. Het schuim is het visitekaartje van het bier voor reuk en smaak en geeft bij de eerste slok veel prijs over de aroma's en smaken van elke biersoort.