Avisar de contenido inadecuado

8/07/2016

Het belang van de opvoeding bij een verantwoord drinkpatroon

De alcoholconsumptie onder de jongste bevolkingsgroep groeit ieder jaar. De cijfers spreken voor zich. Volgens het Catalaanse Bureau voor Volksgezondheid (Agencia de Salut Pública de Catalunya) erkent meer dan de helft van de jongeren van 17 jaar dat ze zich op z´n minst één maal in de afgelopen maand hebben bezopen. Er is daarom meer maatschappelijk bewustzijn nodig en ...

{
}

1/07/2016

Wist je dat een bezoek aan een café gezond is?

 In Spanje zijn er meer café´s dan welke vestigingen dan ook. Een bezoekje aan de bar om wat te smikkelen, wat bij te praten en een glas wijn te drinken, behoort dan ook tot de favoriete bezigheden in dit land. Dit is niet vreemd want een recent onderzoek van de Universiteit van Oxford heeft bekrachtigd dat we ons vrolijker, gezonder en blijer voelen als we naar de bar...

24/06/2016

Cocktails geïnspireerd door de schrijver Roald Dahl

 

Een Londens restaurant genaamd Rocket heeft een aanbieding in de verkoop gedaan met de keuzes tussen 4 cocktails geinspireerd op verschillende novelles van de beroemde Britse schrijver Roald Dahl. Gebruikmakend van het feit dat we nu de Internationale dag van het boek hebben, willen we deze fantastische cocktails met je delen.

Mr. Fox

Mr. Fox is een cocktail...

17/06/2016

Een biertje op z´n tijd kan geen kwaad

We hebben het al eens eerder gehad over de voordelen van bier en uit steeds meer onderzoeken blijkt dat wij er niet naast zaten, mits het natuurlijk met mate gedronken wordt. In dit geval is het de Spaanse Vereniging van Artsen in Eerstelijnzorg (Semergen) die een nieuw onderzoek heeft gepubliceerd over de voordelen van een gematigde bierconsumptie op de gezondheid. Dit zijn...

{
}

10/06/2016

2 Cocktails om je spijsvertering te helpen

 

Combinatie met citrus slush

Deze cocktail is zeer eenvoudig te bereiden en geeft een echt verfrissend en heerlijk resultaat, je kunt het serveren na een overvloedige maaltijd als digestief.

Behalve zijn aantrekkelijke uiterlijk bevat deze cocktail veel vitamine C dankzij de aanwezigheid van sinaasappelsap, mandarijn en citroen, die helpen met het versterken van de...

3/06/2016

Wat drinkt men liever: wijn met een hoger of juist met een lager alcoholgehalte?

De smaken veranderen en bepaalde modeverschijnselen van vroeger blijken nu volledig uit de tijd te zijn. Dit geldt ook voor wijnen. Onderzoeken van het Basque Center on Cognition, Brain and Language (BCBL) en het Basque Culinary Center (Spanje), brachten opvallende resultaten aan het licht over bepaalde aspecten omtrent wijnconsumptie.

Bij het vervaardigen van een...

27/05/2016

Onfeilbare tips om kaas en wijn te combineren

Kaas is in gastronomisch opzicht een van de smaakvolste spijzen die er zijn. Angezien iedere kaas anders is en vele smaaksensaties teweegbrengt, kunnen zij ook prima met vele soorten wijnen gecombineerd worden. Laten we eens kijken naar een aantal foefjes om kaas en wijn op een perfecte manier ineen te laten strengelen. Weet je wellicht al de beste combinaties? Een goede...

20/05/2016

7 foute mythen over whisky

Whisky is waarschijnlijk de distillering bij uitstek, waarover men het meeste spreekt, en  ook de meeste misvattingen heeft. Het zal je helpen om nog meer te genieten van deze mythische drank door enkele vooroordelen toe te lichten.

1. Men moet hem puur drinken

Als men begrijpt dat whisky 40 procent alcohol heeft, zou men ook  kunnen begrijpen waarom het nodig is om een...

13/05/2016

Wat zijn de meest voorkomende wijnflessen?

Men begon pas in de 17-de eeuw wijn te bottelen in glazen flessen. Voordat de flessen verschenen werden er andere materialen gebruikt zoals kruiken van aardewerk, dierendarmen of houten vaten.

Vandaag de dag zijn flessen de eerste optie om wijn te bewaren nadat deze de wijnkelder verlaat. De wijn zet zijn ontwikkelingsproces voort in de fles totdat het optimale ...

6/05/2016

10 voedingsmiddelen waarvan je dacht dat ze nadelig waren (en ze leveren je voordeel)

De voedingsdeskundige en schrijfster  Sarah Flower  maakte enige  maanden geleden de waarheid bekend over verschillende etenswaren waarvan men dacht dat ze nadelig waren voor de gezondheid en ze heeft ze voor de ogen van iedereen  in ere hersteld zodat we ze kunnen  opnemen in onze diëten.

Kort en goed, in tegenstelling tot wat we gedurende lange tijd geloofden en door...