Avisar de contenido inadecuado

7/11/2012

Hoe de indrukwekkende wijnstreken bereikten succes?

Enkele dagen geleden las ik een groot artikel in het tijdschrift La revue de vin de France. Ik raad iedereen aan die wil begrijpen hoe ze ontwikkelden zich de groote wijnstreken in de wereld als Bordeaux, Bourgogne, Toscaans, etc...Wijnen die nu wereldwijd zijn erkend en waarvan de marktprijzen soms tot duizenden euro's oplopen.

Het merkwaardige van dit geval is dat het...

{
}

5/11/2012

Zijn mening over een wijn te geven is als een verhaal te vertellen

Soms, een vriend of kennis vertelt me over hierop commentaar te geven en hun ervaringen te delen met wijn in Uvinum:

Ik ken niet wijn. Ik ben geen expert en ik kan niet zeggen indien het connotaties van kersen, geroosterde noten heeft, etc ...

En ik denk dat in deze zin, is er een enorme inschattingsfout onder de mensen te denken dat als zij in staat zijn of niet te...

2/11/2012

De sangría

Wi alleen bijna altijd de wijn drinken, het combineren van enige wijnen, kunnen wij het  als "verboden" beschouwen. Maar met een paar anderen, als we de licentie om te mengen, omdat ze zijn perfect voor een goede cocktail gemaakt van wijn, zoals de Sangria. Terwijl wijn cocktails zijn maar weinig, die wordt bereikt in vergelijking met andere likeuren, zijn er zeer mooi en...

31/10/2012

Hoe wijn proeven zonder een echte proever te zijn

Het enige wat we graag in wijn hebben en voelen zich zwak voor zijn gaven en verfijnde smaak zijn wij een beetje onbewuste proevers, de zintuigen wij gebruiken om de wijnen te proeven zijn het zicht, de reuk en de smaak, en deze zintuigen zijn niet exclusief van een proever of een sommelier. Als het waar is, een expert voorproefje heeft vele jaren ervaring en kennis die komt...

{
}

29/10/2012

Hoe een goede wijn te kiezen

Het belangrijkste is om een wijn te kiezen moet je weten dat duurder niet altijd beter betekent en dat de prijs van elke fles verwijst naar het proces van het maken van wijn en geen aanwijzing voor de kwaliteit. Belangrijke factoren bij de kosten van een fles zijn:

de min of meer verzorging van de druiven in de wijngaard indien er veroudering in de fles ...

26/10/2012

Rode wijn tegen het infarct-en kanker

Nieuwe studies bevestigen het beschermende effect van de druiven en rode wijn op hartkwalen en schrijven meer verdienste toe aan de rode wijn: het voorkomen van tumoren. De sleutel? Flavonoïden, stoffen die ook in thee en sommige groenten erbij zijn.

De god Bacchus of Dionysus, zou van vreugde springen als hij wist dat, uiteindelijk, de wetenschap heeft de kracht van...

24/10/2012

De aroma's van de witte druiven

De klassieke vragen waaraan de ruiken wereld werkt zijn de wijnaromas. Hoe ruikt dewijn? Hoe zou de wijn ruiken? Waar zou ruiken de wijn naar , is ze goed of slecht?  Indien je eens naar de klassieke sketch heeft gekeken waarin een knappe vent kan de vintage, de druif, de plaats, de markt ontdekken en ook of op dit jaar de bewaker van het landgoed in Oktober was koud, je...

22/10/2012

Wijnen van Zuid-Afrika

Ze voerden de eerste aanmaak van de wijn in Zuid-Afrika om februari 1659 uit.  Het begin was niet zo eenvoudig aangezien de Nederlandse koloniste hadden bijna geen kennis van de wijnbouw en de aanmaak van de wijn. Een groep van Franse vluchtelingen voerden de redding van de Noordwijn : tussen 1680 en 1690 uit ,de Hugenoten, die brachten de wijnbouw traditie, en ze pasten deze...

19/10/2012

Waaruit is de wijn?

Veel landen hebben een vlag drank die staan er trots op, Rusland en zijn vodka, México en zijn Tequila, Schotland en zijn whisky, Peru en zijn pisco, en zo veel anderen; maar wie zou trots voor wijn moeten zijn? Welk land of welke cultuur de wijn schiep? Het antwoordis is erg polemisch en gediscussieerd, de wijnoorsprong is niet zo duidelijk en is op veel vermoeden gegrond...

12/10/2012

Leren hoe aan een wijn te ruiken

Een van de zinen die in een wijnproeverij is de reukzin. Deze reukzin moet worden getraind, zodat de reukfase van de wijnen gedurende de wijnproeverij bevredigend is, het is niet iets dat wordt bereikt met alleen maar een amateur en het ruiken aan een paar wijnen. Omdat de enige manier om te trainen wordt keer op keer ruiken, is het belangrijk om te weten wat de smaken om in ...